F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Monaco 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Monaco 2024

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Monaco 2024

Max Verstappen kwam tijdens de derde vrije training dichter bij Ferrari, maar het verschil tussen hem en thuisheld Charles Leclerc is nog altijd meer dan een tiende. De Nederlander hoopt tijdens de kwalificatie weer zijn Monaco Magic uit de hoge hoed te toveren om de poleposition alsnog te bemachtigen. Teamgenoot Sergio Pérez was ook absoluut niet tevreden over het gedrag van de auto.

Het is zaterdag en dat betekent dat de coureurs zich op kunnen maken voor de belangrijkste dag van het Grand Prix-weekend van Monaco. Het is immers lastig inhalen op het Circuit de Monaco en daarom is iedereen erop gebrand om een goede startpositie te veroveren in de kwalificatie, die om 16:00u Nederlandse tijd van start zal gaan. Voorafgaand aan de voorbereidingen op de kwalificatie hebben de teams nog een uurtje getraind, waarin Red Bull Racing iets dichter bij Ferrari wist te komen. Het werd duidelijk dat met name de tweede sector van het stratencircuit een pijnpunt was voor de Oostenrijkse renstal. Daarin verloor Verstappen veel tijd, terwijl hij in de eerste sector telkens wel snel was.

Zien we weer zo'n magische ronde van Verstappen?

Een week na het moeizaam verlopen weekend in Emilia Romagna, loopt het voor Verstappen in Monaco opnieuw nog niet op rolletjes. De Nederlander klaagde vrijdag over de balans van de RB20 en kwam meerdere malen in contact met de muur. Het ging op zaterdagochtend dus iets beter, maar de drievoudig wereldkampioen was duidelijk nog steeds niet tevreden.Thuisheld Leclerc lijkt echter de topfavoriet te zijn voor de poleposition, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat weet de Monegask zelf als geen ander. Mercedes en McLaren zaten er ook goed bij, maar aan de kwalificatiepace van Ferrari lijken ze niet te kunnen komen.

Zowel Hamilton als Russell schoot een keer rechtdoor in de eerste sector, maar voorafgaand aan de kwalificatieruns stuurde Mercedes Russell naar buiten om een set harde banden te scrubben. Aston Martin deed dat juist met de mediumband. Het belooft een zeer spannende kwalificatie te worden, waarin de coureurs zullen proberen om iedere duizendste uit de auto te persen en dus is de kans op een rode vlag aanzienlijk. Kan Leclerc het hoofd koel houden of kan Verstappen het tij opnieuw keren? Of krijgen we een enorme verrassing te zien?

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Monaco 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws