McLaren-duo ziet upgradepakket slagen, maar wil meer Formule 1
Formule 1

McLaren-duo ziet upgradepakket slagen, maar wil meer

McLaren-duo ziet upgradepakket slagen, maar wil meer

Lando Norris en Daniel Ricciardo eindigden in de punten in Frankrijk, maar willen duidelijk meer. Het McLaren-duo kon in 2021 af en toe zelfs aan een podium ruiken, maar is dit jaar verwikkeld geraakt in een strijd met Alpine. Dat ze meer willen dan een zevende en negende eindklassering, wordt uit het persbericht na de Franse Grand Prix wel duidelijk.

'Het was een zware dag, maar ik denk dat we dat verwachtten. De race was lang en we hadden moeite met de degradatie van de banden, maar ook met de pure pace', zo begint Norris. De McLaren MCL36 is een prima bolide voor in het middenveld, maar Red Bull Racing, Ferrari en Mercedes zijn allemaal te hoog gegrepen voor het team uit Woking.

Dat die snelheid er niet in zit dit jaar is Norris al wel een tijdje duidelijk. Daarom kan hij niet balen van het eindresultaat, al blijft zijn ambitie duidelijk: 'We waren niet zo snel als we moeten zijn, maar ik ben niet teleurgesteld of verrast. De upgrades hebben ons snelheid geboden, en we gaan deze upgrades tijdens het volgende evenement optimaliseren.'

Ricciardo blij met punten, maar wil meer

Ook Ricciardo begrijpt dat enkel een paar punten momenteel haalbaar zijn, en ook de Australiër wil meer: 'We hebben punten behaald, dat is positief. Het is een negende plaats, maar die punten zijn belangrijk. Aan het begin van de stints had ik veel snelheid, maar halverwege merkte ik dat deze snelheid wegebde. Ik kon de Alpines en Lando niet bijhouden.'

'Ik heb gedaan wat ik kon, maar het is niet voldoende om mij tevreden te stellen. Ik wil de mensen in de fabriek bedanken voor de verbeteringen. We gaan ervoor zorgen dat we de komende races meer halen uit de wijzigingen', concludeert hij. Het updatepakket van de Britse renstal heeft gewerkt. Nu is het zaak om op die fundering door te bouwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws