McLaren voorbereid op titelgevecht: 'We hebben nu de juiste mentaliteit' Formule 1
Formule 1

McLaren voorbereid op titelgevecht: 'We hebben nu de juiste mentaliteit'

McLaren voorbereid op titelgevecht: 'We hebben nu de juiste mentaliteit'

Lando Norris is ervan overtuigd dat het gevecht met Ferrari om de derde plek in het constructeurskampioenschap beide teams in de toekomst zal helpen in een mogelijk titelgevecht. Toch hadden Mercedes en Red Bull Racing dit jaar weinig te duchten van de andere teams in de Formule 1. De overige renstallen vochten hun eigen duels dit seizoen. Norris hoopt dat McLaren in de toekomst weer kan vechten om de wereldtitel.

Ferrari wist na een sterk einde van het seizoen de derde plaats te bemachtigen in het constructeurskampioenschap. Norris denkt dat zijn team veel kan leren van het gevecht met de Italiaanse renstal. 'Het zal ons heel erg veel helpen', zegt de Brit tegenover Motorsport.com. 'We behouden op die manier de juiste mentaliteit, omdat we constant op onze hoede moesten blijven. We moesten blijven pushen om telkens weer meer tijd te vinden in een ronde.'

In 2020 wist de Britse renstal nog wel als derde te eindigen na de strijd met Racing Point. Norris is blij dat McLaren een geduchte tegenstander had dit seizoen. 'De gemakzucht kan snel in het team sluipen als je comfortabel derde wordt. Het is makkelijk om in die val te lopen, dus het is goed voor ons geweest. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Ferrari. Het is een voordeel voor de toekomst.'

'Beter seizoen dan 2020'

Ondanks dat McLaren de strijd met Ferrari verloor, is Norris van mening dat het een beter seizoen was voor het team. De coureur zag dat het gat met de topteams werd verkleind. 'Het was een lastig seizoen, maar ik denk dat we het beter hebben gedaan dan vorig jaar. Het gat naar voren is kleiner geworden, terwijl het gat naar achteren juist groter is. We hebben veel punten gescoord en als team uitstekend samengewerkt. We zitten nu in een goede positie om weer met Ferrari te strijden', aldus Norris.

'Het was een mooie uitdaging'

Laurent Mekies, directeur bij het team van Ferrari, is het eens met de uitspraken van de McLaren-coureur. Hij zag dat beide teams een uitstekende vorm lieten zien. 'Zij wonnen op Monza en ze konden winnen in Sochi. Ze waren heel competitief, waardoor het een mooie uitdaging was. We moesten proberen om minder fouten te maken dan zij. Uiteindelijk is dat hetzelfde als de strijd om de eerste plek in het kampioenschap. Het was een uitstekende training voor het team', concludeert Mekies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws