Schumacher wijst naar speciaal moment in 2021: 'Roept veel emoties op' Formule 1
Formule 1

Schumacher wijst naar speciaal moment in 2021: 'Roept veel emoties op'

Schumacher wijst naar speciaal moment in 2021: 'Roept veel emoties op'

Acht jaar na het ski-ongeluk van Michael Schumacher blikt zoon Mick Schumacher terug op zijn eerste jaar in de Formule 1. De jonge coureur kon in de slechtste auto van het veld weinig potten breken, maar heeft op enkele momenten weten te imponeren. Twee keer behaalde de Duitser de tweede kwalificatieronde en in Hongarije kon de rijder enige tijd strijden met wereldkampioen Max Verstappen. Toch verkiest Schumacher een andere gebeurtenis als moment van het jaar.

In september kwam de Netflix-documentaire 'Schumacher' uit over de gehele wereld. De documentaire roept nog steeds veel emoties op bij de Haas-coureur. 'Het blijft een speciaal moment voor mij', zegt Schumacher tegenover de Frankfurter Allgemeine Zeitung. 'Naast zijn grootste successen laat de documentaire ook de menselijke kant van mijn vader zien. Voor mij is het nog steeds moeilijk om er naar te kijken, want het roept alle emoties weer op.'

Schumacher weet dat zijn naam een groot voordeel is binnen de wereld van de Formule 1. Toch hoopt de 22-jarige dat hij vooral zijn eigen plan kan trekken. 'Veel mensen vergelijken mij met mijn vader, maar ik probeer natuurlijk wel mijn eigen weg te gaan. Ik heb natuurlijk wel heel veel respect voor mijn vader. Hij moest keihard werken om al zijn successen te behalen. De manier waarop hij altijd honderd procent gaf voor zijn teams, heeft veel indruk op mij gemaakt. Daar kan ik van leren.'

De goede momenten bij Haas

Haas heeft de ontwikkeling van de auto dit jaar links laten liggen en heeft zich volledig gefocust op 2022. Ondanks het inferieure materiaal waarmee Schumacher moest werken, kende de rijder enkele goede momenten. 'In Hongarije had ik even uitzicht op een paar punten, maar het mocht niet zo zijn. Het was wel geweldig om wat gevechten aan te gaan met Verstappen en Lewis Hamilton. In Turkije wist ik in moeilijke omstandigheden Q2 te bereiken. Daar ben ik best trots op', aldus Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws