Norris voorspelt lastige overgang naar 2022: 'Iedereen moet zich aanpassen' Formule 1
Formule 1

Norris voorspelt lastige overgang naar 2022: 'Iedereen moet zich aanpassen'

Norris voorspelt lastige overgang naar 2022: 'Iedereen moet zich aanpassen'

McLaren-coureur Lando Norris verwacht dat veel rijders hun rijstijl aan moeten gaan passen aankomend seizoen. De aerodynamica van de Formule 1-bolides zal volgend jaar heel anders zijn, waardoor de auto's in eerste instantie een stuk langzamer zullen zijn. De coureurs hebben de afgelopen maanden al een voorproefje kunnen nemen in de simulator, maar in februari gaan ze aan de slag met het echte werk. Norris denkt dat het lang kan duren voordat rijders gewend raken aan de bolides.

Naast een nieuwe aerodynamische structuur krijgen de coureurs aankomend seizoen ook te maken met nieuwe 18-inch banden. Norris verwacht dat iedereen in hetzelfde schuitje zal zitten. 'Het zal allemaal heel anders worden, waardoor iedereen zich aan zal moeten passen', wordt de McLaren-rijder geciteerd door het Britse Express. 'Niemand zal even de auto instappen en gewoon kunnen rijden zoals ze altijd deden. Het zal voor iedereen iets veranderen.'

Norris is blij dat iedereen dezelfde vraagtekens heeft bij de nieuwe bolides. De jonge coureur hoopt dat zijn vragen snel beantwoord zullen worden. 'Je vraagt je vooral af of het goed zal voelen in de auto of dat je juist veel meer problemen hebt. Anderen zullen die vragen ook hebben. Ik ben daardoor vooral nieuwsgierig naar volgend jaar.'

Norris maakt zich licht zorgen

Volgens de 22-jarige Brit is het normaal dat de Formule 1-rijders elk jaar weer gewend moeten raken aan een nieuwe auto. 'De afgelopen jaren werden er telkens kleine dingen aangepast. Dan ga je nadenken over de afstelling van de remmen en dat kan dan simpel worden aangepast.' Voor aankomend jaar tasten de coureurs echter nog in het duister. 'Niemand weet precies wat ze te wachten staat. Ik vraag me af hoe lang het zal duren voordat ik er aan gewend ben geraakt. Daar maakt ik me ook een klein beetje zorgen over', aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws