McLaren ziet goede kansen in Imola: 'We kunnen voor de overwinning gaan' Formule 1
Formule 1

McLaren ziet goede kansen in Imola: 'We kunnen voor de overwinning gaan'

McLaren ziet goede kansen in Imola: 'We kunnen voor de overwinning gaan'

McLaren wist tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Emilia-Romagna goed te presteren en heel even mochten Oscar Piastri en Lando Norris respectievelijk vanaf P2 en P3 de race op zondag aanvangen. Later op de zaterdag werd duidelijk dat Piastri terugzakte naar P5 door een gridstraf, maar beide McLaren-bazen, Andrea Stella en Zak Brown, blijven het vertrouwen erin houden dat hun coureurs voor de podiumplekken kunnen meevechten.

'Na een sterke prestatie in Miami was het belangrijk om te bevestigen dat we echt competitief waren', begint McLaren-teambaas Stella zijn terugblik op de kwalificatie in Imola, in het officiële persbericht. Het was voor McLaren de eerste echte krachtmeting sinds hun overwinning in Florida. Het circuit van Emilia-Romagna is echter hele andere koek volgens het team uit Woking. 'Imola stelt heel andere eisen, met een snel vloeiende baan en een hobbelig oppervlak. Het is een groot pluspunt dat we ook hier competitief waren en vandaag voor polepositie konden vechten', vertelt Stella.

De Italiaan is daarom ook erg te spreken over de prestaties van zijn beide McLaren-coureurs tijdens de zaterdag op Imola. 'We hadden een heel sterk resultaat in de kwalificatie. Beide coureurs presteerden erg goed en we zaten dicht bij Red Bull, wat bemoedigend is', aldus de McLaren-teambaas.

Na de race werd echter duidelijk dat Piastri een gridstaf kreeg voor een incident met Kevin Magnussen, en de race vanaf P5 moet aanvangen in plaats van de tweede startplek. 'Helaas start Oscar op P5 nadat hij een straf heeft gekregen. We respecteren en accepteren de beslissing van de stewards en met een sterk tempo in de auto kijken we ernaar uit om die verloren posities met Oscar terug te winnen, terwijl we profiteren van Lando's start op de eerste rij', blijft Stella toch positief.

Brown ziet goede kansen

McLaren-CEO Zak Brown is nog een stukje euforischer in zijn uitlatingen over de prestaties van zijn twee courerus. 'Twee snelle auto's en coureurs in de kwalificatie!' begint Brown enthousiast op X. Ook de Amerikaan baalt van de straf voor Piastri, maar heeft er alle vertrouwen in dat de Australiër tijdens de race wel kan terugkomen. 'Jammer van de penalty voor Oscar waardoor hij naar P5 zakte, maar we hebben genoeg tempo en er is geen reden waarom we morgen niet met twee auto's op het podium kunnen eindigen en voor de overwinning kunnen gaan', aldus Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws