F2 en F3 in Imola | Red Bull-talent Hadjar slaat aanval van Bortoleto af F2 & F3
F2 & F3

F2 en F3 in Imola | Red Bull-talent Hadjar slaat aanval van Bortoleto af

F2 en F3 in Imola | Red Bull-talent Hadjar slaat aanval van Bortoleto af

Naast de Formule 1 zijn bij de Grand Prix van Emilia-Romagna ook de Formule 2 en Formule 3-coureurs aanwezig. De jonge talenten kwamen al een tijdje niet meer in actie, voor het laatst in Australië. De races in Japan, China, en Miami werden overgeslagen, maar nu mogen de jongelingen hun kunsten weer vertonen. F1Maximaal.nl houdt je in dit topic op de hoogte van alle updates en uitslagen van de opstapklassen in Imola.

F2: Red Bull-talent Hadjar slaat aanval van Bortoleto af

Isack Hadjar heeft voor het tweede raceweekend op rij de hoofdrace in de Formule 2 gewonnen. De Frans-Algerijnse coureur maakte een goede start mee, en verschalkte daarbij polesitter Gabriel Bortoleto. Ook Ferrari-talent Oliver Bearman zat in kansrijke positie, maar de Brit had een dramatische pitstop, waarbij één wiel niet goed gemonteerd werd. Daarna ging de strijd om de zege tussen Hadjar en Bortoleto, waarbij het Red Bull-talent de aanval van regerend Formule 3-kampioen Bortoleto afsloeg. Hadjar stijgt daardoor naar de derde plek in het kampioenschap.

Op flinke afstand zorgde Joshua Dürksen voor feest in Paraguay met een podiumplek, terwijl Andrea Kimi Antonelli een degelijke race reed en als vierde eindigde. Victor Martins eindigde na een knappe race vanuit de achterhoede als negende, en Richard Verschoor pakte het laatste punt. Kampioenschapsleider Zane Maloney had het lastig, en pakte geen punten waardoor Paul Aron en Hadjar tot op minder dan tien punten afstand naderden.

F3: Meguetounif pakt allereerste F3-overwinning

Sami Meguetounif, coureur voor Trident, pakte op de zondag in Imola zijn allereerste overwinning in de Formule 3. De 19-jarige Fransman startte vanaf de derde plek, en wist favoriet en sprintracewinnaar Oliver Goethe te verslaan om zo zijn eerste overwinning op te eisen. Goethe lag halverwege de race nog aan kop, maar kon zijn succes bij de sprintrace niet opvolgen met een tweede overwinning een dag later. Met nog maar vijf rondes in de race te gaan, haalde Meguetounif Goethe in en nam de leiding bij de eerste chicane. Vervolgens gaf de Fransman deze niet meer uit handen.

De teleurstelling voor Goethe komt een dag na een verwarrende sprintrace. Eerder kreeg de coureur namelijk nog tijdens de sprintrace een tijdstraf van vijf seconden, waardoor hij naar de tweede plaats terugzakte in het eindstand. Deze werd echter na de sprintrace teruggedraaid, en Goethe mocht zo alsnog op de hoogste trede van het podium voor de sprint plaatsnemen. Nu moet de Deens-Duitse coureur alsnog genoegen nemen met P2 in de hoofdrace. De Nederlandse coureur Laurens van Hoepen viel buiten de top tien.

F2: Colapinto grijpt F2-zege in laatste ronde in race met grote startcrash

Franco Colapinto heeft de Formule 2-sprintrace gewonnen, nadat hij Paul Aron in de laatste ronde inhaalde. Aron, afkomstig uit Estland, passeerde bij de start Colapinto en Amaury Cordeel, die vanaf de eerste rij startten. Bij de race ontstond grote chaos in het middenveld met een grote crash waarbij vijf coureurs uitvielen, waaronder voormalig Formule 3-kampioen Dennis Hauger. Ook Red Bull-talent Isack Hadjar behoorde tot de slachtoffers, terwijl teamgenoot Pepe Martí, eveneens een Red Bull-juniortalent, terugviel tot de achterhoede en daarna nog een straf kreeg.

Na de herstart maakt Cordeel, op de tweede plek, een foutje, waardoor Colapinto de tweede plek kon overnemen. De Argentijn kon Aron daarna goed volgen, maar kon ondanks DRS de leiding lange tijd niet grijpen, tot hij in de laatste ronde met een fenomenale inhaalactie toesloeg. Ook achter het duo bleek inhalen lastig te zijn. Kampioenschapsleider Zane Maloney had het grootste deel van de race nodig voordat hij Cordeel kon inhalen, om zo de laatste podiumplek van de Belg over te nemen.

Oliver Bearman eindigde als vijfde, terwijl teamgenoot Andrea Kimi Antonelli een dramatische start had en van de vierde plek terugviel. De Italiaan, die in verband wordt gebracht met een Formule 1-stoeltje, wist zich hierna niet meer terug te vechten tot de punten. Richard Verschoor moest schoof bij de start flink op, en pakte met de achtste plek het laatste punt. Een andere coureur die positief opviel was regerend Formule 3-kampioen Gabriel Bortoleto, die op zondag vanaf poleposition start in de hoofdrace, en als zesde eindigde na als tiende te starten.

F3: León wint sprintrace na chaotische laatste ronde, Van Hoepen in top tien

Noel León, coureur van Van Amersfoort Racing, heeft de sprintrace op het circuit van Imola gewonnen, na een chaotisch einde van de verkorte Formule 3-race. De Mexicaanse coureur kwam eigenlijk als tweede over de finishlijn, maar Oliver Goethe, die als eerste over de finish reed, kreeg een tijdstraf, doordat de coureur in de laatste ronde León tijdens de safety car-periode inhaalde. Tim Tramnitz, van MP Motorsport, maakte de top drie compleet. Polesitter Santiago Ramos kwam niet verder dan de tiende plaats, terwijl Nederlander Laurens van Hoepen tevreden moet zijn met P7.

F2: Bortoleto verovert poleposition voor Formule 2-hoofdrace, Verschoor in top tien

Gabriel Bortoleto heeft poleposition gepakt voor de hoofdrace op zondag in de Formule 2. Het McLaren-talent bleef Red Bull-juniorcoureur Isack Hadjar voor, en het duo mag zondag dus plaatsnemen op de eerste startrij. De verrassende nummer drie was Joshua Dürksen uit Paraguay, voor kampioenschapsleider Zane Maloney. Richard Verschoor zette de negende tijd neer voor Trident, dat in de Formule 3 nog stuntte met de drie eerste startplekken. Verschoor verzekerde daarmee een goede startpositie voor de sprintrace op zaterdag, en start zondag één plekje achter Red Bull-talent Josep María Martí.

F3: 16-jarig Red Bull-talent loopt poleposition mis, Trident pakt één-twee-drie

Santiago Ramos heeft poleposition gepakt voor de Formule 3-hoofdrace in Imola. De Mexicaanse Trident-coureur, die vijftiende in het kampioenschap staat, bleef verrassend teamgenoot Leonardo Fornaroli voor, die gedeeld eerste in het kampioenschap staat. Sami Meguetounif, de derde Trident-coureur, pakte de derde plek, voor Arvid Lindblad. Het 16-jarige Red Bull-talent maakt veel indruk, en mag als vierde aan de hoofdrace beginnen. Nederlander Laurens van Hoepen zette de negende tijd neer, voor kampioenschapsleider Luke Browning.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws