Mening Gasly over gedwongen Red Bull-vertrek in 2019 onveranderd: 'Het was niet eerlijk' Formule 1
Formule 1

Mening Gasly over gedwongen Red Bull-vertrek in 2019 onveranderd: 'Het was niet eerlijk'

Mening Gasly over gedwongen Red Bull-vertrek in 2019 onveranderd: 'Het was niet eerlijk'

Pierre Gasly vindt nog altijd dat hij geen eerlijke kans heeft gehad bij Red Bull Racing. De Fransman promoveerde, na het vertrek van Daniel Ricciardo naar Renault, naar het Oostenrijkse team en werd daar de teamgenoot van Max Verstappen. Na een half seizoen werd Gasly vanwege tegenvallende prestaties alweer teruggezet naar Toro Rosso. De coureur uit Rouen hoopt ooit nog eens met Helmut Marko over zijn degradatie naar het zusterteam te kunnen praten.

In zijn jonge jaren maakte Gasly veel indruk in de opstapklassen en in 2014 werd hij opgepikt door Red Bull. Onder de vleugels van Red Bull behaalde hij zijn eerste en vooralsnog enige zege in de F1 en daarnaast stond hij nog tweemaal op het podium. Zijn podiumplaatsen scoorde hij echter niet voor Red Bull, maar voor het zusterteam van de Oostenrijkse renstal. Zijn periode bij het grote Red Bull draaide namelijk uit op een fikse teleurstelling.

In 2019 werd Gasly doorgeschoven naar Red Bull om daar de nieuwe teamgenoot van Verstappen te worden. Verder dan een vierde plek in Groot-Brittannië kwam hij echter niet en in Oostenrijk werd hij zelfs door Verstappen op een ronde gezet. Na twaalf races viel het doek voor Gasly en desgevraagd weet hij wel waarom het niet lukte. 'Ja, dat weet ik honderd procent zeker', zegt hij in de Beyond The Grid-podcast.

De 27-jarige coureur heeft naar eigen zeggen nog niet de kans gehad om er met Marko over te praten, maar hij hoopt dit ooit wel te doen. Hij is van mening dat het destijds niet helemaal eerlijk is gegaan. 'Slimme mensen hebben mogelijk wel een mening over bepaalde zaken, maar sommige dingen waren overduidelijk. Het was niet eerlijk, maar zo gaat het in de sport. Ik heb geleerd dat het er in deze sport niet altijd eerlijk aan toegaat, maar ik heb het achter me gelaten', beweert Gasly.

Super Formula een straf?

Hoewel Gasly niet te spreken is over zijn gedwongen vertrek bij Red Bull, kijkt hij met plezier terug op zijn periode in het Red Bull-programma. 'Het was 9,5 jaar puur genieten en ik heb geweldige resultaten behaald. Ik heb gestreden voor kampioenschappen voordat ik in de Formule 1 terechtkwam. Ik won kampioenschappen, races en ik behaalde polepositions.'

In 2016 werd Gasly kampioen in de GP2, zoals de Formule 2 destijds door het leven ging, maar het leverde hem geen stoeltje op in de Formule 1. In plaats daarvan stuurde Marko hem naar Japan en daar had de Fransman zo zijn bedenkingen bij. 'Ik werd naar Japan gestuurd en dat voelde destijds als een straf, maar uiteindelijk bleek mijn seizoen in de Super Formula één van de leukste en spannendste seizoenen die ik ooit heb gehad', aldus Gasly die de nieuwe uitdaging niet uit de weg ging.

'Het was een geweldig kampioenschap. Het was een enorme uitdaging en er stond veel druk op, maar daar hou ik van. Ik hou van die druk en ik wist dat dit de volgende uitdaging was die Helmut me voorschotelde. Ik zou hem wel laten zien dat ik er klaar voor was. In het begin was het lastig, ik kende de cultuur niet, de auto was nieuw en ik kende ook de circuits niet, maar ik bezweek niet onder de druk. Sterker nog: ik werd steeds beter en dat liet ik hem zien. Het was jammer dat ik het kampioenschap op een half punt misliep', aldus Gasly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws