Windsor overtuigd dat Alonso niet verkast naar Red Bull: 'Dat willen ze niet voor Verstappen' Opinie
Opinie

Windsor overtuigd dat Alonso niet verkast naar Red Bull: 'Dat willen ze niet voor Verstappen'

Windsor overtuigd dat Alonso niet verkast naar Red Bull: 'Dat willen ze niet voor Verstappen'

Enkele weken geleden meldden enkele journalisten dat Fernando Alonso de overstap naar Red Bull Racing zou gaan maken, maar Peter Windsor ziet dat niet gebeuren. De Spanjaard zou wel eens voor tweespalt in het team kunnen zorgen en het Oostenrijkse team is volgens de Britse journalist juist op zoek naar een coureur, die als tweede viool fungeert naast Max Verstappen.

Afgelopen week deden op internet geruchten de ronde dat Alonso volgend seizoen eventueel naar Red Bull Racing zou verkassen om daar Sergio Pérez te vervangen. De Mexicaan zou dan de plaats van Alonso bij Aston Martin innemen. De geruchten werden door Red Bull en Alonso al snel ontkracht, maar desondanks zouden veel liefhebbers Alonso graag de nieuwe teamgenoot van Verstappen zien worden.

Windsor heeft echter slecht nieuws voor de fans. De tweevoudig wereldkampioen zal de overstap naar het Oostenrijkse team namelijk niet maken en hij legt uit waarom niet. 'Red Bull had de mogelijkheid om Alonso vast te leggen toen hij Ferrari verliet', zegt Windsor tijdens zijn livestream op YouTube. 'Alonso was ervan overtuigd dat hij een telefoontje zou krijgen, maar dat kreeg hij niet. Dat komt, zoals ik heb begrepen, omdat Marko en Horner denken dat hij voor een tweedeling in het team zou kunnen zorgen. En dat willen ze niet voor Verstappen. Ze willen een tweede coureur, die zich in die rol schikt en niet voor te veel frictie zorgt. Zo iemand hebben ze nu met Pérez.'

Kan Alonso Verstappen verslaan?

De komst van Alonso naar Red Bull is volgens Windsor dus zeer onwaarschijnlijk. Kenners verwachten dat Verstappen het een stuk lastiger zou krijgen wanneer Alonso zijn teamgenoot zou zijn, maar Windsor is ervan overtuigd dat ook de Spanjaard Verstappen dan niet kan kloppen. 'Ik denk namelijk dat hij over één ronde niet zo snel is als Max (Verstappen, red.) en ik denk dat hij dat verschil in de race niet kan goedmaken, zelfs niet als hij een betere coureur zou zijn dan Verstappen.'

Windsor denkt overigens niet dat Alonso sneller is dan Verstappen over een raceafstand. Sterker nog: Verstappen is in zijn ogen ook op dat terrein beter. 'Max is zo goed en beheerst alle onderdelen uitstekend. Hij weet de auto altijd in het juiste spoor te houden. Het maakt niet of er tegenwind, overstuur, onderstuur, een remprobleem of wat dan ook in het spel is. Fernando kan dat ook wel, maar op vurige manier. Hij zou bijvoorbeeld minder goed met de banden om kunnen gaan, dus ik kan me wel voorstellen dat hij hem af en toe eens kan verslaan, maar niet over een heel seizoen', is Windsor duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws