Mercedes-coureurs positief over eerste vrijdag op Zandvoort: 'Echt een stuk beter' Formule 1
Formule 1

Mercedes-coureurs positief over eerste vrijdag op Zandvoort: 'Echt een stuk beter'

Mercedes-coureurs positief over eerste vrijdag op Zandvoort: 'Echt een stuk beter'

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell hebben een goede eerste dag gehad op het Nederlandse circuit. Bij de uitslagen van de eerste en de tweede vrije training stonden de coureurs in de top vijf van de tabellen. Russell reed zelfs de snelste tijd in de eerste training op Zandvoort. De Mercedes-rijders zijn tevreden met hoe de vrijdag is verlopen, en verklaren bij Sky Sports waarom.

Met Russell op de snelste tijd en Hamilton op de tweede tijd van de eerste vrije training, begon de vrijdag van het Grand Prix-weekend al goed voor de Duitse renstal. Ook de tweede vrije training zag er goed uit voor de mannen van Mercedes. 'Dit is een veel betere vrijdag', trapt de zevenvoudig wereldkampioen af. 'Het is een redelijke start van het weekend. De auto zit op een veel betere plek.' Afgelopen weekend in België kon Mercedes niet goed meekomen tijdens de trainingen. Op de zondag bleek Russell wel competitief te zijn, maar Hamilton viel uit na een incident met Fernando Alonso.

'Het is mooi om deze progressie te zien', vervolgt de Brit. 'We gaan proberen om het gat te verkleinen.' Hamilton ziet de vooruitgang die Mercedes heeft geboekt. Ferrari was vandaag in de tweede vrije training het snelste team op de baan. Naast de zevenvoudig wereldkampioen is ook zijn teamgenoot Russell goed te spreken. 'Vergeleken met Spa werkt de auto echt een stuk beter. Daar bestaat geen twijfel over', begint de Brit. Het is wel heel close met McLaren en Aston Martin, maar onze kwalificatiesnelheid is nog niet goed genoeg. Onze racepace was een stuk beter.'

Russell: 'Belangrijk om meer data te verzamelen in de derde vrije training'

Volgens de Mercedes-rijder is het doel van de derde vrije training vooral om meer data te verzamelen. Dit probeerden ze in de sessies op vrijdag al te doen, maar in de namiddag werkte het tijdenschermpje niet. 'Het was lastig om de data te verzamelen, want we konden niet naar de tijden kijken', legt Russell uit. 'Het wordt dus heel erg belangrijk om meer data te verzamelen in de derde vrije training.' De laatste vrije training van morgen geeft Mercedes nog de kans om de data te verzamelen die nuttig zal zijn voor de kwalificatie en de race van zondag. Op dit moment ziet het er goed uit voor de Duitse renstal, al is het afwachten waar Mercedes zich morgen zal kwalificeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws