Mercedes goed onderweg op Zandvoort: 'Laat zien dat Spa een incident was' Formule 1
Formule 1

Mercedes goed onderweg op Zandvoort: 'Laat zien dat Spa een incident was'

Mercedes goed onderweg op Zandvoort: 'Laat zien dat Spa een incident was'

Toto Wolff denkt na een positieve vrijdag op het circuit van Zandvoort dat de Grand Prix van België slechts een incident was. Lewis Hamilton en George Russell zaten er zowel in de eerste als de tweede vrije training uitstekend bij. De teambaas van Mercedes is van mening dat er nog wel wat dingen verbeterd moeten worden aan de auto, maar dat de W13 er een stuk beter uitziet in Nederland. Voor 2023 zijn er nog wel voldoende dingen om te verbeteren volgens Wolff.

Wolff ziet dat Mercedes nog altijd te veel schommelingen kent qua prestaties. Op Spa-Francorchamps was de achterstand op Red Bull Racing enorm, maar nu lijkt de Duitse renstal er een stuk beter uit te zien. Toch zijn er nog wel dingen die het team wil verbeteren. 'We moeten de auto verbeteren qua balans', begint Wolff bij Sky Sports. Toch is de teambaas tevreden met de eerste dag van Mercedes in Zandvoort. 'De auto heeft nu een stuk meer mechanische grip, maar de bolide is ook beter voor de banden. Dat laat zien dat Spa echt een incident was.'

Mercedes moet knopen doorhakken voor 2023

Mercedes lijkt nog steeds een keuze te moeten maken over de 2023-bolide. Volgens Wolff is er geen probleem met het sidepodloze design van de W13 van de Duitse renstal. 'Het gaat om dingen die we niet zien aan de auto dan dingen die je wel ziet. We hebben natuurlijk een speciaal design met onze sidepods. We moeten vooral de auto lager kunnen afstellen, want dat kunnen we nu niet doen. Het gaat allemaal met vallen en opstaan.'

Alle auto's zullen volgend seizoen hoger afgesteld moeten worden, vanwege de nieuwe reglementen. In België werden de technische richtlijnen van de FIA ook voor het eerst gehandhaafd, maar dat heeft geen gevolgen voor Mercedes. 'De reglementen veranderen niks voor ons. We moeten dingen onder de auto veranderen.' Wolff lijkt nu vooral om zich heen te kijken. 'Red Bull is gewoon een heel ander concept. Zij stellen hun auto een stuk hoger af en zijn nog steeds snel', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws