Red Bull gaat voor podiumfinish op Zandvoort: 'Dat is ook wel prima voor ons' Formule 1
Formule 1

Red Bull gaat voor podiumfinish op Zandvoort: 'Dat is ook wel prima voor ons'

Red Bull gaat voor podiumfinish op Zandvoort: 'Dat is ook wel prima voor ons'

Helmut Marko stelt dat de auto van Red Bull Racing nog lang niet in het juiste werkvenster zit. Max Verstappen had in de eerste vrije training last van een probleem met zijn versnellingsbak waardoor het team zich moest richten op de reparatie. De achterstand op Ferrari en Mercedes is dan ook groot, aangezien de Oostenrijkse renstal de balans in de auto nog niet heeft weten te vinden. Marko denkt echter wel dat het team gewoon zal strijden om een podium.

Naast het missen van de balans had Red Bull ook moeite met de banden. 'We hebben het belang van de hards overschat', wordt Marko geciteerd door Motorsport-Magazin. 'We missen nu de balans en grip. Bovendien raken de banden ook veel te snel oververhit.' Het lijkt er dan ook op dat het team de witte band zal vermijden tijdens de rest van het Grand Prix-weekend. 'We moeten nu gewoon proberen om de auto weer in het juiste werkvenster te kijken. Momenteel zijn we daar ver van verwijderd.'

Ondanks de achterstand maakt het team van Red Bull zich nog niet direct zorgen. Na het dominante weekend van Verstappen op Spa-Francorchamps heeft de coureur zijn voorsprong in het kampioenschap weten uit te bouwen. De regerend wereldkampioen hoopt natuurlijk op een overwinning in zijn thuisrace, maar hij weet dat het niet cruciaal is. Marko is het eens met zijn coureur. 'We zullen echt nog wel kunnen vechten voor een podium. Dat is voorlopig prima voor ons.'

Marko dankt Daruvala

'De spin van Daruvala in de Formule 2 en dat heeft ons wel een beetje geholpen. Daardoor ontstond er een vertraging van nog eens vijftien minuten, waardoor we op tijd klaar waren. Dat laat de mentaliteit van de Red Bull-familie zien', grapt de adviseur. Het team begrijpt nog niet volledig waarom de versnellingsbak van Verstappen stuk ging. Desalniettemin hoeft de Nederlander er geen prijs voor te betalen, want hij krijgt geen gridstraf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws