Mercedes gaat na GP Bahrein concept W14 bespreken en mogelijk omgooien Formule 1
Formule 1

Mercedes gaat na GP Bahrein concept W14 bespreken en mogelijk omgooien

Mercedes gaat na GP Bahrein concept W14 bespreken en mogelijk omgooien

Toto Wolff is eerlijk over het concept van de Mercedes-bolide en het team zal dan ook na de Grand Prix van Bahrein samenkomen om te bespreken welke stappen er gezet moeten worden. De teambaas ziet in dat Mercedes met deze auto niet competitief zal zijn op de middellange en lange termijn. Toch wil Wolff niet alleen maar negatief zijn. Hij verwacht immers dat de achtvoudig constructeurskampioen ook met het huidige concept nog races kan winnen in 2023.

Met de W13 introduceerde Mercedes een agressief concept aan de rest van de Formule 1-wereld. In 2022 was de auto al niet competitief en nu lijkt de renstal ook al met een achterstand aan het seizoen te beginnen. Wolff kan dan ook maar één ding concluderen: 'Ik denk niet dat dit pakket uiteindelijk competitief zal zijn', geeft de teambaas eerlijk toe tegenover Autosport.com. 'We hebben er de hele winter keihard aan gewerkt, en nu moeten we allemaal samenkomen en dit met de ingenieurs bespreken, die absoluut niet dogmatisch zijn over iets.'

'We moeten beslissen welke ontwikkelingsrichting we willen volgen, om competitief te zijn en races te winnen', vervolgt de Oostenrijker. Vorig seizoen kwam Mercedes elk weekend steeds dichter bij de juiste competitiviteit. Die instelling zal echter niet voldoende zijn, weet Wolff. 'Het is niet alleen zoals vorig jaar, waar je veel podiumplaatsen scoort en uiteindelijk wint. Ik weet zeker dat we dit seizoen races kunnen winnen. Maar het is echt de middellange en lange termijn waar we naar moeten kijken.'

Wolff: 'Ik ben volledig realistisch'

Het team van Mercedes wil echter absoluut nog niet opgeven. 'Ik kijk naar wat we volgende week kunnen vinden. Wat kunnen we aan de auto toevoegen? Wat is de verandering die we kunnen implementeren? En hoe snel gaat dat, zodat we misschien dit jaar het tij kunnen keren?' De Grand Prix van Bahrein zal er dan ook niet voor zorgen dat de moed in de schoenen zakt. 'Het is pas de eerste kwalificatie van 2023. Daarom wil ik niets uitsluiten voor dit jaar, terwijl ik volledig realistisch ben dat er veel moet veranderen aan de auto', aldus Wolff.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Geen enkele twijfel bij wedkantoren, Verstappen wint Grand Prix van Bahrein.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws