'Mercedes gooit motor verder open voor Saoedi-Arabië' Formule 1
Formule 1

'Mercedes gooit motor verder open voor Saoedi-Arabië'

'Mercedes gooit motor verder open voor Saoedi-Arabië'

Mercedes komt in Saoedi-Arabië in actie met een gewijzigde achtervleugel, en vermoedelijk ook een andere motormapping dan in Bahrein. Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com reed de renstal uit Brackley in Bahrein met een vrij conservatieve motorstand. Inmiddels zijn ze erachter gekomen dat ze met een dergelijke motorstand het van Red Bull Racing en Ferrari niet gaan winnen.

Bij het Italiaanse medium blikken ze vooruit op de technische wijzigingen die Mercedes dit weekend doorvoert. Allereerst is er sprake van een achtervleugel met een hap uit de bovenkant van de voorvleugels (voor foto's moet je hier zijn). Dit heeft het team van Lewis Hamilton en George Russell logischerwijs gedaan om de mate van drag op het rechte stuk te verminderen, gezien het Jeddah Corniche Circuit een krachtsintensieve baan is.

Maar daar houden de regerend wereldkampioenen het niet bij. Ook wordt er gesproken van een groot gat dat men gemaakt heeft in de vloer aan de zijkant van de bolide, rond de achterwielen. Middels dit gat probeert de renstal porpoising te minimaliseren, zodat ze de rijhoogte kunnen verlagen en zo minder neerwaartse druk verliezen dan wanneer de bolide hoger boven het asfalt ligt.

Mercedes met agressievere motormapping

Tenslotte gaat het ook nog even over de Mercedes-motor. Volgens redacteuren Franco Nugnes en Giorgio Piola heeft de renstal in Bahrein gekozen voor een zeer 'conservatieve' motormapping. Het Duitse team zou met een agressievere stand dus nog wat rechtelijnsnelheid kunnen winnen die ze in Bahrein nog niet hadden, als er tijdens de seizoensopener werkelijk sprake was van een conservatieve instelling.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws