Russell voelt zich geweldig na GP Miami: 'Lang geleden dat we zo'n race hebben gehad' Formule 1
Formule 1

Russell voelt zich geweldig na GP Miami: 'Lang geleden dat we zo'n race hebben gehad'

Russell voelt zich geweldig na GP Miami: 'Lang geleden dat we zo'n race hebben gehad'

George Russell voelt zich geweldig na de Grand Prix van Miami. Het team van Mercedes wist op het Miami International Autodrome goede punten te scoren en dat geeft het team hoop voor de aankomende raceweekenden. Voor het aanstaande Grand Prix-weekend staat er namelijk een groot updatepakket op de planning, maar Russell wil nog niet al te veel verwachten van de upgrades.

Mercedes kwam in Miami vooral in het tweede gedeelte van de race tot leven. Toen konden zowel Russell als Lewis Hamilton verschillende tegenstanders het nakijken geven waardoor de Mercedes-coureurs respectievelijk op P4 en P6 eindigden. 'Ik voel me echt geweldig, want het is lang geleden dat we zo'n race hebben gehad', zegt Russell bij Sky Sports. 'We hebben een paar mooie inhaalacties gehad. Daarnaast was de racesnelheid relatief sterk. Ik voelde me gewoon goed in de auto. P4 was het maximale.'

Gedurende de race werd het al duidelijk dat de coureur van Mercedes zich lekker voelde in zijn W14. Na zijn inhaalactie op Carlos Sainz zei de coureur vrolijk 'That's how we roll', maar daar juichte hij bijna te vroeg. 'Toen ik de volgende sector uitkwam, zag ik dat Carlos direct achter me zat met DRS. Toen dacht ik: Misschien heb ik dit wel te vroeg gezegd. Maar het was gewoon een goede dag en op maandag gaan we met z'n allen zitten om te kijken hoe we deze lijn kunnen doortrekken.'

Russell: 'Het gaat niets transformeren'

Over twee weken staat de Grand Prix van Emilia Romagna op het programma en daar moet Mercedes een stap zetten qua performance. Bij de Duitse renstal probeert men de verwachtingen nog wel te temperen. 'Er zijn veel verwachtingen rondom Imola, maar we eindigden nu ruim dertig seconden achter de leiders. We zaten ook nog een flink stuk achter Fernando (Alonso, red.). Het gaat ons wel een stap voorwaarts geven, maar het gaat niets transformeren', besluit Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws