Alonso heeft P3 nu wel gezien: 'Na vier podiums willen we meer, minstens een tweede plaats' Formule 1
Formule 1

Alonso heeft P3 nu wel gezien: 'Na vier podiums willen we meer, minstens een tweede plaats'

Alonso heeft P3 nu wel gezien: 'Na vier podiums willen we meer, minstens een tweede plaats'

Fernando Alonso scoorde zijn vierde P3 in vijf races nadat de Grand Prix van Miami soepel verliep voor de Spanjaard. Al die derde plaatsen zijn natuurlijk mooi, maar de tweevoudig wereldkampioen vindt wel dat het tijd wordt voor iets meer. De race was wel enigszins eenzaam, aangezien de Aston Martin-coureur 26 seconden achter de Red Bull Racing-coureurs eindigde en zeven seconden voor George Russell. Lance Stroll kon er niet meer van maken dan P12 na een lastig weekend.

Het abonnement op de P3 van Alonso lijkt in Miami weer hersteld te zijn nadat de Spanjaard in Bakoe het podium niet haalde. Alonso kon profiteren van de rode vlag die werd veroorzaakt door Charles Leclerc in de kwalificatie en daardoor startte hij P2. Uiteindelijk viel alles samen voor Alonso en kon hij opnieuw naar het podium. 'De auto is geweldig, maar het was een beetje een eenzame race', legt Alonso uit bij Formula1.com. 'Voor ons met de Red Bulls en achter ons was er eigenlijk niets te beleven', lacht de Spanjaard.

'We hadden wel wat sterkere tegenstand verwacht, maar de Ferrari's, die waren wat slechter dan verwacht. Het is niet gemakkelijk, het is nooit gemakkelijk, maar het was een eenzame race', vervolgt de coureur uit Oviedo. Alonso heeft al vier P3-bokalen binnen gesleept, maar vindt dat het nu wel tijd wordt voor de grotere prijzen. 'Ik denk dat aan het begin van het jaar een podium geweldig was. Nu na vier podiums willen we natuurlijk meer, minstens een tweede plaats.'

'Maar de twee Red Bulls zijn niet te breken'

Zoals Alonso al noemde gebeurde er voor hem niet veel. Vooraan reden de Red Bulls hun eigen race, althans, zo leek het. Wederom had de Oostenrijkse renstal een enorme voorsprong op de concurrentie. 'Maar de twee Red Bulls zijn altijd onbreekbaar en altijd supersnel, maar zoals ik al zei, misschien Monaco, misschien Barcelona, we hebben een mogelijkheid', kaart Alonso aan. 'We gaan met het podium de triple header in, Imola, Monaco en Barcelona. Hopelijk kunnen we dat (podiumplaatsen, red.) volhouden', sluit de tweevoudig wereldkampioen af.

Teamgenoot Stroll kon er niet zoveel uit halen als Alonso, hij lag net buiten de top tien met zijn P12. 'Het was niet ons weekend. Op zaterdag hadden we een slechte kwalificatie, we deden vandaag wat we konden doen, maar het was moeilijk', legt Stroll uit. 'Vooral om in te halen, er waren veel DRS-treintjes', geeft de Canadees aan. Doordat Stroll geen punten kon scoren, en beide Mercedes-coureurs wel, konden de Zilverpijlen een inhaalslag maken tijdens het raceweekend in Miami.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws