Mercedes komt zonder upgrades naar Imola vanwege sprintrace-format Formule 1
Formule 1

Mercedes komt zonder upgrades naar Imola vanwege sprintrace-format

Mercedes komt zonder upgrades naar Imola vanwege sprintrace-format

Mercedes lijkt geen updates mee te nemen naar de aankomende race op het circuit van Imola. Tijdens het Grand Prix-weekend zullen de coureurs weer te maken krijgen met het sprintrace-format dat vorig jaar werd geïntroduceerd. De Duitse renstal vindt het dan ook, net zoals Ferrari, onverstandig om nieuwe dingen op de auto te zetten. Ondanks dat de lay-out van het circuit de W13 wat beter gezind moet zijn, verwacht het team nog steeds een heel lastig weekend.

Volgende week staat de Grand Prix van Emilia Romagna op het programma. Red Bull Racing heeft al aangeven updates te brengen, maar Mercedes ziet een andere uitdaging. 'Imola wordt heel erg uitdagend, want dit wordt het eerste weekend met een sprintrace', zegt James Vowles, ingenieur bij Mercedes, in een video op het YouTube-kanaal van Mercedes. 'Voorheen hadden we drie vrije trainingen, maar nu hebben we er slechts één voordat de kwalificatie begint. We kunnen dus weinig doen en weinig leren.'

Auto, Motor und Sport meldt dan ook dat Mercedes geen upgrades gaat brengen naar het volgende Grand Prix-weekend. Dat is lijn met de woorden van George Russell eerder deze week. De coureur gaf aan dat er geen grote updates in de pijpleidingen zitten voor de Duitse renstal. Mercedes hoopt dat het asfalt en de langzame bochten op het circuit zullen helpen, maar er zitten wel haken en ogen aan. 'Het beste wat we nu kunnen doen, is op een halve seconde komen van de leiders', stelt een ingenieur bij het Duitse medium.

Mercedes verwacht niet op niveau Ferrari te komen in 2022

Mercedes heeft nog steeds grote problemen met porpoising. Het is van groot belang dat het team dit snel oplost, maar daar komt ook nog een gewichtsprobleem bij. 'Je hebt eerst gewicht nodig om het stuiteren op te lossen.' Er is dus nog geen duidelijk tijdspad voor de oplossing. 'We hopen aan het einde van het jaar. Maar het gaat wel te ver om te zeggen dat we dan net zo goed zullen zijn als Ferrari. Zij zijn snel op elke baan. Dat is een moeilijke taak', concludeert de ingenieur.

Vowles: 'We willen nooit posities verliezen'

Ondanks de problemen zijn de resultaten van de renstal nog steeds goed. In Melbourne eindigde Russell op het podium voor Mercedes. Wel kreeg hij een interessant verzoek op de boordradio. 'We willen natuurlijk nooit een plek verliezen, maar het is veel belangrijker om de race te eindigen. Als we hadden gevochten op de baan, dan had dat onze banden kunnen kosten', stelt Vowles. Russell moest Sergio Pérez aan zich voorbij laten gaan. 'Het was een makkelijke inhaalactie. We hoopten dat zijn banden eraan zouden gaan, maar Pérez reed makkelijk weg', aldus Vowles.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws