Russell maakt indruk bij Mercedes: 'Hij houdt zich knap staande naast superster Hamilton' Formule 1
Formule 1

Russell maakt indruk bij Mercedes: 'Hij houdt zich knap staande naast superster Hamilton'

Russell maakt indruk bij Mercedes: 'Hij houdt zich knap staande naast superster Hamilton'

Nieuwbakken Mercedes-coureur George Russell kreeg voor aanvang van het nieuwe seizoen de uitdaging voorgeschoteld om het stoeltje naast Lewis Hamilton te nemen. Een heuse uitdaging, aangezien hij het moet opnemen tegen een zevenvoudig wereldkampioen. Toch lukt het de jonge Russell vooralsnog goed om zich staande te houden naast zijn ervaren teamgenoot. Sterker nog, hij weet zijn teamgenoot nog voor te blijven in het kampioenschap, tot verbazing van F1-journalist Edd Straw.

'Het F1-avontuur bij Mercedes zal voor Russell niet zo begonnen zijn als gehoopt, aangezien de Duitse renstal niet meevecht om de overwinningen. Desondanks mag de jonge Brit erg tevreden zijn met zijn prestaties', aldus Straw via The Race. Dankzij drie solide optredens bezet Russell momenteel de tweede plaats in het kampioenschap en blijft zijn sterke start niet onopgemerkt. 'Hij doet het echt fantastisch', zo gaf Hamilton dan ook aan na de GP van Australië.

'Hij presteert goed ten opzichte van Hamilton. In Saoedi-Arabië was hij zijn teamgenoot veel te snel af. Hamilton zei toen zelf dat zijn setup niet goed was, maar zijn team zei dat deze niet veel verschilde van die van Russell.' In de andere kwalificaties bleef de Mercedes-jongeling aardig in de buurt van zijn geroutineerde teamgenoot. Tijdens de races doet Russell echter niet onder voor Hamilton. 'Vooralsnog lijken ze op hetzelfde niveau te presteren. Soms zie je wel dat Hamilton zijn banden beter weet te managen, maar er zijn dan ook weinig coureurs die hieraan kunnen tippen.'

'Hamilton blijft de top dog'

Het feit dat Russell in het kampioenschap boven zijn teamgenoot staat, wil echter niet zeggen dat hij automatisch de nieuwe leider in het team is, zo weet ook Straw. 'Hamilton blijft de top dog bij Mercedes. Echter laat Russell ook zien dat hij klaar is om Mercedes weer terug naar de top te brengen.' Ondanks de tegenvallende prestaties van de W13 laat Russell het hoofd niet hangen. 'Hij is niet gefrustreerd of afgeleid geraakt, ondanks dat hij misschien op meer had gehoopt. Hiermee toont hij aan klaar te zijn voor zijn baan als Mercedes-coureur.

'Russell begrijpt het grote plaatje'

'Een van de sterkten van Russell is dat hij het grote plaatje begrijpt', aldus de F1-journalist van The Race. 'Hij begrijpt dat het er op dit moment niet om gaat zijn teamgenoot koste wat kost te verslaan, maar dat het doel is om Mercedes terug te helpen naar de top. Het gaat er nu om dat de schade beperkt blijft en dat hij goede input geeft om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen.' Met deze houding toont de oud Williams-coureur zich de perfecte teamgenoot voor Hamilton en Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws