Mercedes niet bang dat De Vries informatie meeneemt: 'Helpt hem nu niet eens echt meer' Formule 1
Formule 1

Mercedes niet bang dat De Vries informatie meeneemt: 'Helpt hem nu niet eens echt meer'

Mercedes niet bang dat De Vries informatie meeneemt: 'Helpt hem nu niet eens echt meer'

Bij Mercedes zijn ze blij voor Nyck de Vries. Zaterdag werd aangekondigd dat de coureur vanaf 2023 bij AlphaTauri zal rijden. De Nederlander is reservecoureur bij de Duitse renstal en reed voor het Formule E-team van Mercedes. Er werd gesuggereerd dat De Vries daarom veel kennis kan meenemen, maar dat valt volgens Mercedes mee.

'Ik ben heel blij voor Nyck dat hij deze mogelijkheid krijgt', vertelt de technisch directeur bij Mercedes, Mike Elliott, geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Het is misschien jammer om te zien waar hij naartoe gaat, maar dat is niet anders', vertelt de Brit. De Vries gaat namelijk naar het zusterteam van Red Bull Racing, dus de concurrent.

Toch houdt dat Mercedes minder bezig. 'Ik denk dat hij deze kans verdient. Hij heeft laten zien een uitstekende coureur te zijn en het was briljant om hem in de pitbox te hebben. Hij is een prettige jongen, weet echt waar het om draait en snapt de auto', zo vervolgt Elliott.

'De Formule 1 verandert zo snel'

Hij is dan ook niet bezorgd over het feit dat De Vries mogelijk een hoop kennis meeneemt naar de concurrent. 'De Formule 1 verandert zo snel. Je leert zo snel. Wat hij een jaar geleden heeft gedaan, helpt hem nu waarschijnlijk niet eens echt meer', legt de technisch directeur uit.

Wel denkt hij dat De Vries wel dingen heeft geleerd die hem en mogelijk AlphaTauri kunnen helpen. 'Wat hij misschien eerder meeneemt van ons, is de manier waarop we samenwerken, onze processen en onze systemen', verklaart Elliott. Hij vertelt dat hij de Nederlander het beste gunt. ‘We wensen hem succes. Ik denk dat hij heel eervol is geweest in de manier waarop hij met ons is omgegaan, dus er zijn geen zorgen', eindigt de technisch directeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws