Marko laat niks los over mogelijke samenwerking Verstappen en De Vries bij Red Bull Formule 1
Formule 1

Marko laat niks los over mogelijke samenwerking Verstappen en De Vries bij Red Bull

Marko laat niks los over mogelijke samenwerking Verstappen en De Vries bij Red Bull

Helmut Marko is tevreden dat Nyck de Vries heeft getekend voor het team van AlphaTauri. Hierdoor heeft de Red Bull Racing-familie twee Nederlandse coureurs in haar gelederen. Dat is marketingtechnisch niet perfect denkt Marko, maar de adviseur ziet dat De Vries veel performance en ervaring met zich mee zal brengen. Door de ervaring die de man uit Sneek heeft, verwacht Marko dat De Vries de leider van het team van AlphaTauri zal zijn.

Met De Vries en Max Verstappen telt de Formule 1 voor het eerst sinds 2006 weer twee Nederlandse coureurs. Destijds waren Christijan Albers en Robert Doornbos te vinden in de koningsklasse van de autosport. 'Het is leuk voor de Nederlandse pers, dat er straks twee rijders uit jullie land actief zijn, maar onze marketingafdeling is er minder blij mee', wordt Marko geciteerd door de De Telegraaf. De Nederlandse markt wordt nu twee keer aangeboord door de Red Bull-organisatie. 'Voor mij draait het echter om performance.'

In Nederland heerst nu de lichte hoop dat De Vries in de toekomst ook voor het grote team van Red Bull zal rijden. 'Dat is toekomstmuziek. Komt de maan vanavond op of niet? Wie zal het zeggen? Nyck moet gewoon presteren', zegt Marko stellig. De Red Bull-adviseur is in ieder geval blij met wat hij in het verleden heeft gezien van de Friese coureur. 'Hij is gecommitteerd, heeft een dipje gehad, maar knokte zich terug. Hij weet hoe je moet vechten.'

Marko blij met ervaring De Vries

De Vries is momenteel 27 jaar oud en heeft een paar jaar bij het team van Mercedes rondgelopen. Marko denkt dat AlphaTauri en Yuki Tsunoda kunnen profiteren van de ervaring van de Nederlander. 'Natuurlijk zal AlphaTauri profiteren van de technische achtergrond van Nyck. Hij heeft dit seizoen in meerdere Formule 1-auto’s mogen rijden. Het is heel fijn dat hij die ervaring aan boord heeft. Met zijn persoonlijkheid en ervaring moet Nyck het team gaan leiden', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws