'Mercedes stap dichter bij oplossen porpoising en al 5 kg kwijt sinds seizoensstart' Formule 1
Formule 1

'Mercedes stap dichter bij oplossen porpoising en al 5 kg kwijt sinds seizoensstart'

'Mercedes stap dichter bij oplossen porpoising en al 5 kg kwijt sinds seizoensstart'

Mercedes lijkt een stap dichter bij de oplossing voor porpoising te komen. Het team zegt gevonden te hebben wat het probleem activeert, maar heeft de oplossing nog niet. Zodra deze er wel is, zou de renstal van Lewis Hamilton en George Russell zomaar veel snelheid kunnen winnen. Ook is de W13 flink afgeslankt in de afgelopen weken.

De ingenieurs van Mercedes hebben de afgelopen weken niet stilgezeten, en dat heeft geleid tot kleine wijzigingen aan het materiaal. Dit detailwerk gaat volgens Auto, Motor und Sport het primaire probleem, porpoising, niet oplossen en heeft slechts voor marginale verbeteringen gezorgd terwijl het team porpoising onderzocht.

Uit dat onderzoek is men inmiddels wel al wat wijzer geworden. 'We weten nu hoe het zich vormt en wat het veroorzaakt, maar we hebben nog niet de magische formule gevonden voor een oplossing', melden de ingenieurs bij het Duitse autosportmedium. De eerste grote update gericht op porpoising kan volgens AMuS in Spanje komen.

Mercedes verliest gewicht

Ook is Mercedes in de afgelopen weken veel gewicht verloren, meer dan de rest van de teams. Er wordt gesproken van een gewichtsvermindering van zo'n vijf kilo, al zitten ze nog tien kilogram boven het minimumgewicht. De vloer en de vleugels zijn de onderdelen die aangepast zijn om deze vermindering te realiseren. 'Dat is waar je naar kijkt wanneer je snel gewicht wil verliezen', concludeert een van de ingenieurs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws