Williams: 'Remprobleem Albon te wijten aan niet omgezet schakelaartje' Formule 1
Formule 1

Williams: 'Remprobleem Albon te wijten aan niet omgezet schakelaartje'

Williams: 'Remprobleem Albon te wijten aan niet omgezet schakelaartje'

Williams heeft vrijgegeven waardoor Alexander Albons remmen in brand vlogen op Imola. De Thai kon de eerste fase van de kwalificatie niet uitrijden vanwege het remprobleem, en start daardoor de sprintrace vanaf de laatste plek. Nu blijkt dat een fout van het team geleid heeft tot de brand, en de daaropvolgende klapband.

'Het remprobleem van Albon werd veroorzaakt door een schakelaartje dat niet omgezet was toen we naar de droogweerbanden wisselden', geeft Dave Robson, head of vehicle performance aan bij RaceFans. Het was dus uiteindelijk een fout van het team die de Williams-coureur een betere eindklassering kostte, al was Q2 in de Williams al een ambitieuze doelstelling.

'Helaas veroorzaakte dat een probleem bij het remsysteem dat tot een vroegtijdig einde van de sessie leidde. Dit soort dingen gebeuren en we gaan kijken naar hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen', stelt Robson. Eerder dit jaar ervoer de renstal uit Grove al soortgelijke problemen. Ook toen leek het om een menselijke fout te gaan.

Latifi maakt geen indruk voor Williams

De andere coureur van Williams, Nicholas Latifi, kwam ook niet al te best uit de verf. De Canadees start achttiende, maar krijgt een plekje cadeau van een door versnellingsbakproblemen geteisterde Alpine. 'Latifi wist geen vertrouwen uit het materiaal te halen in de lastige omstandigheden, maar het is fijn dat hij vóór (Esteban, red.) Ocon start.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws