Mercedes met handen in het haar na kwalificatie: 'Veld is tegenwoordig erg competitief' Formule 1
Formule 1

Mercedes met handen in het haar na kwalificatie: 'Veld is tegenwoordig erg competitief'

Mercedes met handen in het haar na kwalificatie: 'Veld is tegenwoordig erg competitief'

Mercedes is teleurgesteld over het resultaat van de kwalificatie in Mexico. Het team wist op zaterdag niet hoger te eindigen dan de zesde en achtste plaats. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van Mercedes, laat weten dat het team dacht goede vooruitgang te hebben geboekt, maar dit resultaat daar geen bewijs van is.

Lewis Hamilton mag zondag vanaf de zesde plek starten, terwijl zijn teamgenoot, George Russell, achter hem aansluit op de achtste plek. Het team presteerde dit weekend al matig tijdens de vrije training, maar hoopte de problemen met de auto voor de kwalificatie te hebben opgelost. Shovlin geeft aan dat Mercedes sinds vrijdag zeker vooruitgang heeft geboekt. 'P6 en P8 kwalificeren is teleurstellend, gezien de goede vooruitgang die we sinds vrijdag met de auto hebben geboekt', geeft hij toe op de officiële site van Mercedes. 'Helemaal als het gat naar poleposition minder dan drie tienden van een seconde bedraagt', voegt hij eraan toe.

Shovlin benadrukt echter dat het niet verrassend is dat er slechts zo'n klein gat is naar poleposition. 'Het veld is tegenwoordig erg competitief en we waren niet snel genoeg wanneer het erop aankwam', legt hij uit. Dit maakt het echter niet gemakkelijker voor Mercedes om het verlies te accepteren. 'Het is frustrerend, want het team heeft afgelopen nacht hard gewerkt om de auto op een betere positie te krijgen en het voelt alsof we goede vooruitgang hebben geboekt, maar het is duidelijk niet goed genoeg.'

Het gevecht met Ferrari

Of Mercedes op zondag een betere prestatie kan neerzetten, is nog maar de vraag. 'We hebben afgelopen nacht voldoende veranderingen doorgevoerd, waardoor de data van de longruns niet bijzonder relevant zijn, maar hopelijk hebben we de snelheid verbeterd', vertelt de Trackside Engineering Director.

Mercedes staat op dit moment op de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Achter het Duitse team staat Ferrari, dat tijdens de kwalificatie de eerste startrij heeft weten te bemachtigen. Er is dus werk aan de winkel voor Mercedes om hun tweede plek te behouden. 'Ferrari lijkt over een goede auto te beschikken, en gezien de stand in het kampioenschap is het belangrijk dat we in de race bij ze kunnen blijven', aldus Shovlin. 'We hebben de laatste tijd een goed racetempo gehad, maar om verschillende redenen hebben we dat niet weten om te zetten in punten. Hopelijk lukt ons dat hier wel', voegt hij eraan toe.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws