Verstappen verrast door verwijzing naar stewards: 'Snap niet hoe je daar iemand in de weg kan rijden' Formule 1
Formule 1

Verstappen verrast door verwijzing naar stewards: 'Snap niet hoe je daar iemand in de weg kan rijden'

Verstappen verrast door verwijzing naar stewards: 'Snap niet hoe je daar iemand in de weg kan rijden'

Max Verstappen snapt niet dat hij weer naar de stewards werd geroepen voor een incident in de pitstraat tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. De coureur van Red Bull Racing zou andere coureurs in de weg hebben gereden door te langzaam te rijden in de pitstraat. De drievoudig wereldkampioen hoopt dat er nogmaals naar het reglement gekeken wordt en krijgt hierin bijval van de coureurs van Ferrari.

Verstappen moest zich na de kwalificatie in Mexico melden bij de stewards voor een incident waar hij in Singapore ook al voor op de vingers werd getikt. Toch snapt de Red Bull-coureur totaal niet dat het voor een probleem zorgt. 'Iedereen probeert gewoon een gaatje te creëren', zegt Verstappen in de persconferentie. 'Dat is eigenlijk wat iedereen doet, dus ik ben verrast. Dan moeten we allemaal naar de stewards omdat, met deze nieuwe regel, iedereen erg langzaam rijdt in de pitstraat. Ik denk niet dat ik iets vreemds of verkeerds heb gedaan.'

De FIA wilde met een regelwijziging voorkomen dat coureurs te langzaam zouden rijden op het circuit. Hierdoor werd ook een maximale rondetijd ingevoerd tijdens de kwalificatie. Dit heeft het probleem echter verplaatst naar de pitstraat, waar meerdere coureurs op zoek gaan naar een gaatje. 'Ik snap ook totaal niet hoe je iemand daarbij dan in de weg kunt rijden. We moeten er minder strikt mee omgaan, wetende dat de pitstraat best veilig is en we daar langzaam rijden.' George Russell en Fernando Alonso kregen ook geen straf voor hetzelfde vergrijp.

Ferrari-coureurs snappen frustratie Verstappen

Verstappen benadrukt dat het lastig is voor de FIA om een compromis te vinden. Ook de Ferrari-coureurs merken op dat de reglementen de chaos niet hebben opgelost, maar alleen hebben verplaatst. 'Het belangrijkste is dat we nu van die gevaarlijke momenten in de laatste sector af zijn', stelt Charles Leclerc. 'Hier is dat op zich niet zo'n probleem omdat de laatste sector erg langzaam is, maar in Spa kunnen de snelheidsverschillen echt krankzinnig groot zijn. Daarvoor vind ik die voorgeschreven rondetijd goed, al heeft dat inderdaad problemen in de pitstraat opgeleverd.'

Carlos Sainz wil zo snel mogelijk een oplossing voor het probleem en wil met de FIA om de tafel gaan. 'We moeten echt met elkaar gaan zitten, omdat het probleem nu alleen is verplaatst. Ik heb al wel enkele ideeën over hoe we het kunnen verbeteren voor volgend jaar. Het reglement moet worden aangepast.' De Ferrari-coureur snapt wel dat Verstappen een straf is ontlopen. 'We doen het allemaal. Ik ga hier niet ineens iets anders zeggen omdat Max een concurrent is', aldus Sainz.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws