Hamilton kijkt lastige zondag in Mexico tegemoet: 'Geen idee hoe ik mij een weg naar voren kan banen' Formule 1
Formule 1

Hamilton kijkt lastige zondag in Mexico tegemoet: 'Geen idee hoe ik mij een weg naar voren kan banen'

Hamilton kijkt lastige zondag in Mexico tegemoet: 'Geen idee hoe ik mij een weg naar voren kan banen'

Lewis Hamilton en Mercedes beleven geen al te best raceweekend in Mexico. De W14 moet aanzienlijk wat tijd prijsgeven op het lange rechte stuk van het Autodromo Hermanos Rodriguez en ook in een andere sector van het circuit heeft de zevenvoudig wereldkampioen het niet onder de markt met zijn bolide. Hamilton neemt dan ook vrede met de zesde startplaats, maar ziet daags voor de Grand Prix niet hoe hij plekken kan winnen op zondag.

'Ik heb zodanig hard gewerkt dit weekend om sneller te worden, maar we waren gewoonweg niet goed genoeg vandaag', stak Hamilton van wal. 'Ik had het voornamelijk erg lastig in bocht vier, vijf en zes. In die bochtencombinatie verloor ik enorm veel tijd. Het was echt worstelen met de auto.' Met de zesde snelste tijd van de sessie doet de Brit wel beter dan die andere Mercedes-coureur, George Russell. In de laatste vrije training waren de rollen nog omgedraaid, maar tijdens de kwalificatie deed Hamilton wel beter dan zijn teamgenoot, die twee plaatsen verderop start.

Toch leek Mercedes even mee te kunnen strijden voor de poleposition. Hamilton zette tijdens Q2 de snelste tijd neer en hoopte dat kunstje nog eens over te doen in het laatste deel van de kwalificatie, wanneer het er echt om draaide. 'We hebben goede veranderingen aan onze set-up doorgevoerd', zei de voormalig kampioen aan de reporters van Viaplay. 'Q2 was fantastisch. In Q3 had ik nog zo'n rondje nodig, maar het lukte me gewoonweg niet.'

Ligt een podiumplaats in het verschiet?

Vorig seizoen werd hij nog tweede in Mexico City en vrijdag gaf Hamilton aan dat zijn beste kans op een zege dit seizoen wel eens in Mexico (of Brazilië) zou kunnen liggen. Na afloop van de kwalificatie was er van die overtuiging echter geen sprake meer in het kamp van de ervaren Brit, die niet inziet hoe hij zondag veel kan betekenen vooraan. 'Het zal enorm zwaar worden vanop de zesde plek morgen. Ik heb geen idee hoe ik mijzelf een weg naar voren kan banen, maar ik ga hoe dan ook alles geven.'

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws