Russell radeloos na teleurstellende kwalificatie in Mexico: 'We zijn in de war' Formule 1
Formule 1

Russell radeloos na teleurstellende kwalificatie in Mexico: 'We zijn in de war'

Russell radeloos na teleurstellende kwalificatie in Mexico: 'We zijn in de war'

George Russell kan niet terugblikken op een geslaagde kwalificatie in Mexico. Net zoals bij zijn teamgenoot Lewis Hamilton liep het niet van een leien dakje bij de jonge Brit. De W14 is doorheen het raceweekend erg wisselvallig en kon niet presteren wanneer het moest. Russell, die zondag slechts vanop P8 zal starten, legde na afloop aan Viaplay uit waar het probleem zat.

'We kenden een slechte Q3', begon Russell. 'Onze aanpak voor de laatste stint was fout. Ik begon met een gebruikte set banden aan de eerste en daarna probeerden we iets totaal anders tijdens mijn out-lap, maar dat pakte niet goed uit. We waren nergens tijdens Q3.' De Mercedes-coureur moet zo vrede nemen met een teleurstellende achtste plaats, terwijl zijn teamgenoot op plek zes start. De teleurstelling was dan ook duidelijk af te lezen op het gezicht van Russell toen hij in de persruimte de media toesprak.

Zoals Hamilton ook al aangaf, was de W14 doorheen het weekend op bepaalde momenten wel sterk op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Zo zette de voormalig wereldkampioen de snelste tijd neer in Q2. Tijdens Q3 liet zijn bolide het dan weer afweten, en ook bij Russell was dat het geval. 'We zijn echt in de war dit weekend. We hadden verwacht dat de wagen competitief zou zijn hier in Mexico en soms was dat ook zo, maar uiteindelijk was het gewoon niet goed genoeg.'

De strijd met Ferrari

Ook in het constructeurskampioenschap lijkt Mercedes zo een slechte zaak te zullen dit weekend. Ferrari, de grootste concurrent van de Silver Arrows, kon in Mexico City een knappe en verrassende één-twee bemachtigen. Charles Leclerc pakte de poleposition en Carlos Sainz vatte post achter zijn teamgenoot. Ferrari heeft zondag dus een uitgelezen kans om waardevolle punten scoren in de strijd om de tweede plek in het kampioenschap.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws