Miami GP staat open voor verandering aan circuit: 'We willen zoveel mogelijk inhaalacties' Formule 1
Formule 1

Miami GP staat open voor verandering aan circuit: 'We willen zoveel mogelijk inhaalacties'

Miami GP staat open voor verandering aan circuit: 'We willen zoveel mogelijk inhaalacties'

Tom Garfinkel, managing partner van de Grand Prix van Miami, is bereid om te luisteren naar de feedback die de coureurs afgelopen weekend hebben gegeven. De Formule 1-rijders waren niet helemaal te spreken over de krappe chicane aan het einde van de tweede sector en ook het asfalt kon rekenen op stevige kritieken. De organisatie van de Grand Prix staat ervoor open op enkele aanpassingen te maken als deze nodig zijn.

Vooral Lewis Hamilton was niet te spreken over de krappe chicane op het circuit. De Mercedes-coureur zei dat de het gedeelte leek op een krappe parkeerplaats. 'We zullen veranderen wat er veranderd moet worden om de baan beter te maken', stelt Garfinkel bij Motorsport.com. 'We hebben niet goed genoeg gecommuniceerd waarom die chicane daar lag. Het was noodzakelijk om het circuit lang genoeg te krijgen, zodat de rest van de baan wel geweldig zou worden.'

Tijdens de vrije trainingen crashte Carlos Sainz en Esteban Ocon vlak voor het ingaan van de chicane. Max Verstappen had ook moeite met de bochtencombinatie, maar hij wist zijn auto uit de muur te houden. 'Die sectie was lastig, want de auto’s moeten daar enorm afremmen omdat er niet voldoende uitloop is. Misschien is er een mogelijkheid om het te verbeteren, maar het is voornamelijk een noodzakelijk kwaad om de snelheid voldoende te verlagen.'

Klachten over het asfalt

Niet alleen de lay-out van het circuit zorgde voor klachten vanuit de coureurs. Ook het asfalt kon rekenen op stevige kritieken. De managing partner van het circuit belooft dat er naar gekeken zal worden. 'We evalueren het en we willen het oplossen. Als de rijders niet buiten de ideale lijn kunnen komen, wordt er weinig ingehaald en dat is niet goed. Ik wil namelijk zoveel mogelijk inhaalacties. We gaan het asfalt dus goed bekijken', aldus Garfinkel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws