Red Bull wist DNF Pérez te voorkomen: 'Ik denk niet dat wij een fragiele auto hebben' Formule 1
Formule 1

Red Bull wist DNF Pérez te voorkomen: 'Ik denk niet dat wij een fragiele auto hebben'

Red Bull wist DNF Pérez te voorkomen: 'Ik denk niet dat wij een fragiele auto hebben'

Het had niet veel gescheeld of Sergio Pérez had de eindstreep niet gehaald in Miami. De coureur van Red Bull Racing meldde in de twintigste ronde dat hij kracht miste vanuit de motor. Het probleem werd gedurende de race opgelost, maar het betekende wel dat Pérez de rest van de race minder vermogen tot zijn beschikking had.

Toen Pérez over de boordradio kwam, reageerde zijn ingenieur nog rustig. 'Je mist nu gewoon de slipstream', kreeg de Mexicaan te horen. Desalniettemin meldde Pérez dat hij ruim drie seconden verloor ten opzichte van Carlos Sainz op het rechte stuk. 'We zaten heel erg dicht tegen een DNF aan', wordt Horner geciteerd door Motorsport.com. 'Checo moest het zien te managen. Een sensor van één van de cylinders begon tegen te werken. Daardoor moesten de mannen achter de schermen veel dingen omzetten.'

Pérez had nog maar een achterstand van een seconde toen het probleem opspeelde. Binnen een mum van tijd stond de Red Bull-coureur op een achterstand van ongeveer acht seconden. Een safety car-periode had voor een podiumplek kunnen zorgen, maar Pérez kwam niet voorbij aan Sainz. 'Hij heeft een geweldige prestatie neergezet door überhaupt nog in de buurt van de Ferrari's te komen. Checo miste de rest van de race ongeveer 30 pk. Zelfs op zijn nieuwe banden was hij nog een halve seconde langzamer dan wat onze auto met een goede topsnelheid zou kunnen.'

Horner wil niet spreken over een kwetsbare auto

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de Oostenrijkse renstal kampt met betrouwbaarheidsproblemen. Alleen in Imola kende Red Bull een vlekkeloos weekend. 'Ik denk niet dat wij een fragiele auto hebben', zegt de Red Bull-teambaas stellig. 'Het gaat om kleine dingetjes die tijdens de wintertests vaak aan het licht komen. We hebben nu de pech dat die dingen pas tijdens het seizoen opspeelden. Maar we werken er hard aan met HRC en we krijgen geweldige steun van hen', besluit Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws