Binotto houdt ontwikkelingen Red Bull in de gaten: 'Ze hebben al veel gewijzigd' Formule 1
Formule 1

Binotto houdt ontwikkelingen Red Bull in de gaten: 'Ze hebben al veel gewijzigd'

Binotto houdt ontwikkelingen Red Bull in de gaten: 'Ze hebben al veel gewijzigd'

In Barcelona zal Ferrari haar eerste grote updatepakket op de F1-75 zetten. Red Bull Racing, de concurrent van de Italiaanse renstal in de openingsfase van het seizoen, heeft al meerdere upgrades gedaan dit jaar. Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, hoopt dat ontwikkelingen van Red Bull niet in strijd zijn met de nieuwe reglementen van de Formule 1.

Max Verstappen wist in Miami voor de tweede keer op rij een zege te boeken. De Ferrari-teambaas wil nog niet te veel letten op het gat tussen Red Bull en Ferrari. 'Het belangrijkste is niet om te zien of we een beetje voor of een beetje achter Red Bull staan', zegt Binotto bij Corriere dello Sport. 'Dat komt omdat het kampioenschap nog lang is. Het is nu vooral belangrijk om te controleren of de auto zich gedraagt zoals we verwachten.'

Charles Leclerc en Carlos Sainz waren op de zaterdag tijdens de kwalificatie nog de snelsten. Qua racesnelheid was de Red Bull-bolide dit weekend uiteindelijk toch de betere. 'De verschillen met Red Bull waren minimaal. Wij zaten net iets voor Red Bull in de kwalificatie en zij waren sneller in de race. Alles ligt nog helemaal open en in Barcelona zullen we slechts één van de ontwikkelingen op onze auto zetten. Tussen nu en het einde van het jaar zal nog heel veel veranderen.'

Ferrari houdt Red Bull in de gaten

De kampioenstrijd zal spannender worden gemaakt door de ontwikkelingsrace die zich in Barcelona lijkt te ontvouwen. Binotto hoopt dat de Oostenrijkse renstal zich aan de reglementen houdt. 'We controleren elke ontwikkeling die ze doen. We weten hoeveel ze al hebben gewijzigd. Ik weet niet of deze ontwikkelingen in het grijze gebied zitten, maar ik hoop dat er eerlijkheid is, voor iedereen. Het is goed om elkaar te controleren, vooral dit jaar', aldus de Ferrari-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws