Miscommunicatie binnen Alpine: 'Ik zette in feite de inhaalactie op dat moment in' Formule 1
Formule 1

Miscommunicatie binnen Alpine: 'Ik zette in feite de inhaalactie op dat moment in'

Miscommunicatie binnen Alpine: 'Ik zette in feite de inhaalactie op dat moment in'

Tijdens de Grand Prix in Las Vegas werden de Alpine-coureurs Pierre Gasly en Esteban Ocon opnieuw geconfronteerd met een teamorder, een situatie die eerder ook in Japan plaatsvond. De twee Fransmannen reflecteren nu op de situatie en analyseren wat er precies misging.

De teamorder werd via de boordradio gegeven, waarbij Ocon de instructie kreeg om zijn positie vast te houden. Echter, in plaats van de order op te volgen, besloot Ocon op dat moment Gasly in te halen en weigerde vervolgens de positie terug te geven.

Ocon blikt terug op het incident tijdens een interview met Sky Sports. 'Het was een goed gevecht', begint de Alpine-coureur. Volgens de Fransman negeerde hij de teamorders niet bewust. 'Volgens mij reed Pierre op dat moment op oudere banden. Mij werd verteld dat we de posities moesten vasthouden, maar ik hoorde alleen maar: positie. Ik zette in feite de inhaalactie in op het moment dat ik het te horen kreeg', legt hij uit.

Wisseling van strategie

Gasly deelt zijn kijk op de situatie en voegt dit toe aan de verklaring van Ocon. 'Ik heb het geprobeerd', vertelt hij. 'Ik wist dat het de strategie was om tot het einde door te gaan. Ik wist dat ik voor die positie moest vechten', voegt hij eraan toe. Gasly geeft eerlijk toe dat Ocon sneller was, omdat hij op nieuwere banden reed.

Gasly hoopte dat hij zijn teamgenoot voor kon blijven door een andere strategie te hanteren. 'Ik wilde een pitstop maken, maar daar zat het team niet op te wachten. Toen draaide het allemaal om overleven. Het was onmogelijk met alle graining', legt de Fransman uit over de situatie.

Ocon laat echter weten dat hij zeker naar het team had geluisterd als de order over de boordradio goed was overgekomen. 'Als het team mij had verzocht om de positie terug te geven, dan had ik dat natuurlijk meteen gedaan', laat hij weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws