Montoya tegen vervangen Pérez: 'Verstappen staat nu totaal niet onder druk' Formule 1
Formule 1

Montoya tegen vervangen Pérez: 'Verstappen staat nu totaal niet onder druk'

Montoya tegen vervangen Pérez: 'Verstappen staat nu totaal niet onder druk'

Juan Pablo Montoya denkt dat het onverstandig is om Sergio Pérez in de nabije toekomst te vervangen. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat het goed werkt met Max Verstappen, aangezien de tweevoudig wereldkampioen kan doen wat hij wil aangezien hij toch niet onder druk staat. In een paar jaar tijd is een rijderswissel mogelijk wel van belang. Dan heeft Verstappen mogelijk iemand naast hem nodig die hem wat meer tot het uiterste drijft.

Daniel Ricciardo wordt nu al genoemd als mogelijke vervanger van Pérez. De Mexicaan gaat door een mindere fase heen, maar Montoya denkt dat het niet verstandig zal zijn om snel een rijderswissel te doen bij Red Bull. 'Er is geen reden om een andere coureur in te zetten in plaats van Pérez. Er is geen reden om een risico te nemen dat de relatie kan verstoren', zegt de voormalig coureur bij VegasInsider. 'Het hebben van Checo als teamgenoot zorgt voor een hele fijne sfeer, omdat Max totaal niet onder druk staat.'

'Misschien over een paar jaar, twee of drie jaar, moeten ze veranderen en iemand anders vinden, omdat Max een bepaalde fase zal doormaken en dat is normaal', vervolgt Montoya. De Colombiaan denkt dat Verstappen mogelijk te gemakzuchtig zal raken. Dan heeft de Nederlander een andere coureur naast zich nodig om hem wakker te schudden. 'Hij zal nog steeds geweldig zijn, maar hij zal een beetje veranderen. Op dat moment moet er misschien iemand komen met veel meer honger om de klus te klaren, dat hoort er nou eenmaal bij.'

'Marko legt druk op je zodat je gaat presteren'

Door de komst van Ricciardo bij AlphaTauri wordt er gespeculeerd dat de druk op Pérez nu expres wordt verhoogd. Dat doet Helmut Marko echter niet als een soort dreigement. 'De manier waarop Helmut hiermee omgaat, is dat hij geen druk op je legt omdat hij je wil ontslaan, maar hij legt druk op je zodat je gaat presteren. Hij wil het beste uit je halen. Hij slaat geen arm om je schouder en zegt: je bent de beste, je kunt het. Nee, hij zegt: raap jezelf op of je ligt eruit', aldus Montoya.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws