Kravitz begrijpt niets van keuze Ricciardo: 'Niet dat ze De Vries niet moesten vervangen' Formule 1
Formule 1

Kravitz begrijpt niets van keuze Ricciardo: 'Niet dat ze De Vries niet moesten vervangen'

Kravitz begrijpt niets van keuze Ricciardo: 'Niet dat ze De Vries niet moesten vervangen'

Ted Kravtiz snapt de beweegredenen van Red Bull Racing en Daniel Ricciardo niet helemaal omtrent de stap naar AlphaTauri. Op dinsdag werd bekendgemaakt dat Nyck de Vries per direct geen stoeltje meer zal hebben en dat Ricciardo zijn plaats zal innemen. Kravtiz snapt niet dat de Australiër in één van de slechtste auto's van het veld wil rijden en verwacht dat er andere redenen zijn dat Ricciardo naar de Italiaanse renstal gaat. Red Bull moet eerst maar zien of de coureur daar weet te imponeren.

Ricciardo reed op de dag van de aankondiging rondjes op Silverstone in de RB19. Daar zette de Australische rijder goede tijden neer. 'Het is allemaal goed en wel om het te baseren op de Red Bull-auto, maar hij rijdt niet in die bolide', zegt Kravitz bij de Sky Sports-podcast. 'Hij rijdt waarschijnlijk in een van de langzaamste auto's op de grid, zo niet de langzaamste. De AlphaTauri kreeg enkele upgrades in Silverstone en ze eindigden lager dan normaal met een niet-geüpgradede auto. Het is eerlijk om te zeggen dat dit geen geweldige AlphaTauri is.'

De keuze van Ricciardo wordt dan ook niet helemaal begrepen door Kravitz. 'Niet dat ze Nyck de Vries niet hadden moeten vervangen, maar de verrassing is waarom Daniel Ricciardo in die auto zou willen stappen die slechter is dan de McLaren die hij vorig jaar heeft verlaten.' Ricciardo zei dat hij blij was dat hij weer mocht rijden voor de Red Bull-familie, wat de verslaggever een raar citaat vond. 'Hij kan zich er niet toe zetten om AlphaTauri te zeggen. Hij wil niet zeggen dat hij blij is om in de AlphaTauri te rijden, omdat het geen snelle auto is.'

'Pérez zal kijken naar de voorwaarden van zijn contract'

Kravitz denkt dat er mogelijk een andere reden is dat Ricciardo aan boord is gehaald bij AlphaTauri. 'Ik denk dat Pérez zal nadenken over de voorwaarden van zijn contract om te zien of het net zo lek is als het contract van De Vries met Red Bull overduidelijk was.' Om de Mexicaan te vervangen moet Ricciardo eerst Yuki Tsunoda verslaan, maar het is niet uitgesloten dat dit niet gebeurt. 'Maar, zeker, als hij dat wel doet en hij punten kan scoren bij zijn debuut en de coureur is die een auto kan transformeren, dan zal dit een goede maatstaf zijn om te bepalen hoeveel invloed de auto heeft en hoeveel de coureur', aldus Kravitz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws