Binotto: 'Met nieuwe motor aansluiting gevonden bij Red Bull en Mercedes' Formule 1
Formule 1

Binotto: 'Met nieuwe motor aansluiting gevonden bij Red Bull en Mercedes'

Binotto: 'Met nieuwe motor aansluiting gevonden bij Red Bull en Mercedes'

Sinds Charles Leclerc en Carlos Sainz nieuwe Ferrari-motoren gekregen hebben, loopt het team op de lange rechte stukken een stuk beter. Mattia Binotto kan dit opmaken uit de uitstekende inhaalrace van Sainz in Turkije, en de knappe P4 van zijn Monegaskische teamgenoot. Bij Autosprint laat hij weten wat hij van de verbeterde krachtbron vindt.

'De nieuwe krachtbron geeft ons een nuttig voordeel. Niet alleen in de kwalificatie, maar ook in de race. Dat is wel te zien aan de hoeveelheid inhaalacties die tijdens de race plaatsvonden', aldus Binotto, die zijn Spaanse coureur aan het einde van het lange rechte stuk ronde na ronde zag aankloppen bij middenveldteams. Het extra vermogen stond toe dat Sainz zich een weg baande naar de achtste plek na vanaf P19 begonnen te zijn.

Die negentiende plaats bezette Sainz vanwege een motorwissel. In deze nieuwe motor zitten upgrades waarmee Ferrari al aan het experimenteren is voor 2022, en blijkbaar werken ze. 'Die motor heeft daar duidelijk aan bijgedragen', stelt Binotto over zijn inhaalrace. 'Nu allebei de coureurs een nieuwe motor hebben, hoeven we ons verder over gridstraffen ook geen zorgen meer te maken.'

Mercedes en Red Bull in zicht voor Ferrari

De motor levert dusdanig veel concurrentievermogen dat Binotto zelfs durft te spreken van een stap richting de absolute top van het veld: 'De nieuwe motor stelt ons in staat om aansluiting te vinden bij Red Bull en Mercedes. Dat is belangrijk omdat we de rest van de grid voor moeten blijven en moeten blijven strijden om podia.' Wel zit Ferrari momenteel in een positie dat er vooraan de grid wat bijzonders moet gebeuren om een podium veilig te stellen.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws