Aston Martin laat Vettel vrij in uitdragen politieke boodschappen Formule 1
Formule 1

Aston Martin laat Vettel vrij in uitdragen politieke boodschappen

Aston Martin laat Vettel vrij in uitdragen politieke boodschappen

Sebastian Vettel is volgens Aston Martin vrij om politieke boodschappen uit te dragen zoals hij zelf wil. Na in Miami klimaatverandering al aan te kaarten was hij ook in Canada te vinden met een politieke boodschap op zijn kleding. Teambaas Mike Krack zegt dat hij hierin vrijgelaten wordt en niet beperkt wordt door zijn team.

In Canada droeg de Duitser een T-shirt waarop hij de Canadese overheid opriep om teerzand te mijnen, een grondstof waar olie van gemaakt wordt. Met name in de staat Alberta wordt dit gedaan in het Noord-Amerikaanse land. 'Hij wilde betrokkenheid genereren middels het T-shirt en de helm', stelt zijn teambaas, die goedkeurend toekeek.

'Op een gegeven moment vond hij dat dat gelukt was, en besloot hij zijn outfit niet meer te dragen. Hij kan niet elke dag hetzelfde T-shirt dragen', vervolgt de Luxemburger bij Autosport wanneer hem gevraagd wordt waarom Vettel op zondag terugkeerde naar zijn traditionele helm met Duitse thematiek. 'Hij is er vrij in om zelf te bepalen wat hij doet.'

Waarom zijn de opmerkingen van Krack relevant? In de Duitse media werd gesuggereerd dat Aston Martin haar coureur wellicht beperkte in zijn politiek beladen handelingen. De Britse renstal heeft immers een samenwerking lopen met Aramco, de grootste oliemaatschappij ter wereld. Zij hebben er geen baat bij wanneer een Aston Martin-coureur bepaalde problemen aan het licht stelt.

Vettel keert terug naar oude helm

Vettel droeg op vrijdag een T-shirt en reed tijdens de vrije trainingen en kwalificatie met een helm waarop de politieke boodschap te zien was. Op zondag ging hij terug naar zijn witte helm met Duitse vlag. 'Je hebt het in de afgelopen weken vaker gezien, doorgaans doet hij dit soort dingen op vrijdag of op vrijdag en zaterdag. Daar kiest hij zelf voor. We hebben het er met hem over', concludeert Krack.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws