Nederlandse coureur vindt keuze voor Pérez logisch: 'Lijkt te weten wat zijn rol in het team is' Formule 1
Formule 1

Nederlandse coureur vindt keuze voor Pérez logisch: 'Lijkt te weten wat zijn rol in het team is'

Nederlandse coureur vindt keuze voor Pérez logisch: 'Lijkt te weten wat zijn rol in het team is'

Ho-Pin Tung vindt de keuze van Red Bull Racing om door te gaan met Sergio Pérez, in tegenstelling tot vele andere prominenten in de sport, best wel logisch. De 41-jarige autocoureur kan volledig meegaan in de beweegredenen van de Oostenrijkse renstal, al moet Tung bekennen dat hij één ding niet direct aan zag komen.

Pérez en Red Bull konden voorafgaand aan de Grand Prix van Canada naar buiten brengen dat de onderlinge samenwerking ook na dit jaar voortgezet zal worden. De Mexicaan beschikte over een aflopende verbintenis, maar zal dus ook volgend seizoen de kleuren van de kampioensformatie verdedigen. Een begrijpelijke keuze, zo vindt Tung, al had hij niet verwacht dat het om een meerjarige deal zou gaan. 'Ik had niet verwacht dat hij direct voor twee jaar zou bijtekenen', schrijft Tung in zijn voorbeschouwing voor Nu.nl. 'Maar ik kan de keuze van Red Bull om de stabiliteit in het team te houden wel begrijpen. Je weet wat je hebt en een nieuwe coureur zorgt altijd voor wat onrust', verklaart hij de keuze van de Oostenrijkse renstal.

Pérez kent zijn plek

Tung constateert dat Pérez over het algemeen ook aan de verwachtingen van Red Bull voldoet. 'Vorig jaar is Pérez als tweede geëindigd in het rijderskampioenschap en heeft Red Bull de constructeurstitel veroverd. Natuurlijk heeft hij het dit jaar iets moeilijker, maar dat komt ook omdat Red Bull in zijn geheel niet de dominantie kent van de afgelopen twee jaar. Pérez staat nu vijfde in de WK-stand, dat is natuurlijk niet goed. Maar dat is vooral voor hemzelf balen, want Red Bull staat nog steeds aan de leiding van het constructeurskampioenschap', noemt Tung het voor Red Bull belangrijkste punt op.

'Uiteindelijk zijn de titels het enige dat telt en Red Bull heeft er blijkbaar vertrouwen in dat ze met deze rijderscombinatie kampioenschappen kunnen blijven binnenhalen', vervolgt Tung, die denkt dat Pérez inmiddels ook zijn plek binnen het team wel kent. 'Verstappen is overduidelijk de kopman die de rijderstitel moet pakken en Pérez lijkt te weten wat zijn rol is binnen het team. Natuurlijk ziet een team Pérez het liefst als tweede finishen. Maar of Pérez daarachter nou tweede, derde of vierde in het rijderskampioenschap wordt, dat maakt, behalve voor hemzelf dan, eigenlijk niet echt veel uit. Zolang je als team de beide titels maar wint.'

Daarnaast ziet Tung tot slot nog een belangrijk element dat Pérez aan een nieuwe deal heeft geholpen. 'Vergeet ook niet dat Pérez heel belangrijk is als het gaat om het binnenhalen van sponsoren uit Mexico. Als je kijkt naar het grotere plaatje, vind ik het dus niet gek dat Red Bull Pérez heeft behouden', sluit de 41-jarige coureur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws