Oud-kampioen met stomheid geslagen na Monaco: 'Waarom is die regel er dan? Formule 1
Formule 1

Oud-kampioen met stomheid geslagen na Monaco: 'Waarom is die regel er dan?

Oud-kampioen met stomheid geslagen na Monaco: 'Waarom is die regel er dan?

Jacques Villeneuve heeft geen goed woord over voor de beslissing van de stewards in Monaco om geen straf uit te delen aan Kevin Magnussen. Daarnaast vindt de voormalig wereldkampioen de reactie van de Deense Haas-coureur na de crash, die niet alleen zijn eigen race maar ook die van Sergio Pérez beëindigde, misschien nog wel stuitender.

Volgens vele kenners heeft Magnussen bijzonder veel geluk gehad dat hij geen straf ontving voor zijn overmoedige actie in de openingsronde van de Grand Prix van Monaco. De Deen zag richting Massenet een opening aan de rechterzijde van de RB20 van Pérez en besloot een inhaalactie in te zetten. Het eindigde uiteindelijk voor beide coureurs in tranen, maar vooral Magnussen moest nog even voor de gevolgen vrezen. De Haas-coureur had immers als tien strafpunten op zijn licentie en bij twaalf punten zou een schorsing volgen.

De stewards besloten het incident tussen beide coureurs echter af te doen als een raceongeluk en dus kwam Magnussen met de schrik vrij. In de F1-wereld werd met verbazing gereageerd op het besluit en velen stelden dat de Deen geluk heeft gehad. Villeneuve is echter een stuk minder terughoudend in zijn woordkeuze en haalt uit naar Magnussen. 'Als je zij aan zij wil rijden, dan moet je ook zij aan zij rijden en niet met je voorvleugel naast het achterwiel. Waar gaat dat over?', is de oud-kampioen bij Best Online Poker Sites verbijsterd over de reactie van Magnussen na afloop.

Villeneuve is echter nog niet klaar. 'Feit is dat Magnussen, toen hij uit de auto stapte, niet zei: oeps, sorry. Ik heb het helemaal verknald. In plaats daarvan vond hij dat het andersom had gemoeten. Pardon, in welke wereld leven we?', steekt Villeneuve niet onder stoelen of banken wat hij van de reactie van Magnussen vindt. 'Het totale gebrek aan begrip bij Magnussen verbaast me. We zitten in de F1, niet in de Formule 4 waar een 15-jarige dat begrip misschien nog niet heeft', haalt Villeneuve uit.

Kritiek op stewards en strafpuntensysteem

Magnussen is overigens niet de enige die het moet ontgelden bij de wereldkampioen van 1997. Ook op de stewards uit hij stevige kritiek. 'Het feit dat hij (Magnussen, red.) niet eens is bestraft, laat zien dat het systeem niet onpartijdig is. Als hij wel een straf zou hebben gekregen, dan zou hij voor één race geschorst worden', weet Villeneuve. 'Ze besloten dat niet te doen. Maar waarom is die regel er dan?', vraagt de Canadees zich af. 'Het was gigantisch, het was gevaarlijk en het was belachelijk. En hij lag zeventiende of zoiets, hij vocht niet eens voor de leiding. Kom op! Het is de eerste ronde en zelfs dat kan je niet beoordelen. Het is krankzinnig', besluit Villeneuve.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws