Schumacher duidt contractverlenging Pérez: 'Horner is het oneens met het team' Formule 1
Formule 1

Schumacher duidt contractverlenging Pérez: 'Horner is het oneens met het team'

Schumacher duidt contractverlenging Pérez: 'Horner is het oneens met het team'

Op 4 juni werd door het team van Red Bull Racing bekendgemaakt dat het contract van Sergio 'Checo' Pérez met twee jaar is verlengd. Daarmee komt er een einde aan de onduidelijkheid over welke twee coureurs er in 2025 voor de renstal zullen rijden. De contractverlenging kwam op velen niet over als vanzelfsprekend aangezien het gat tussen Pérez en regerend wereldkampioen Max Verstappen de afgelopen tijd lijkt te groeien. Ralf Schumacher legt uit hoe het team tot dit besluit is gekomen.

Aangezien er twee F1-teams onder de Red Bull-familie vallen én de renstal daarnaast over een jongere generatie coureurs beschikt was het aantal opties voor het team reuze. Beide VCARB-coureurs, Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo, hopen op een dag (weer) in een auto van het moederteam plaats te mogen nemen. Ook Liam Lawson is nog altijd als reservecoureur verbonden aan het team en hoopt op een vaste plek. 'Soms is het niet helemaal begrijpelijk, omdat ze ook veel mensen uit hun eigen juniorprogramma hebben', geeft Schumacher toe aan Sky Sports Duitsland.

Horner is het oneens met het team

Het team heeft er dus niet voor gekozen om met een jongere coureur in zee te gaan. Natuurlijk kan het zo zijn dat Pérez het team al aan het begin van het seizoen heeft weten te overtuigen door een paar sterke races neer te zetten. Maar volgens Schumacher is er meer aan de hand geweest. 'Je hoort ook dat teambaas Christian Horner het niet eens is met de herstructurering binnen het team,' vertelt hij. 'Vandaar dat hij zou hebben gezegd: 'Yuki Tsunoda komt niet bij Red Bull terecht'. En ik denk ook niet dat Liam Lawson zo welkom is,' voegt hij toe.

Onderaan de streep zou het besluit volgens Schumacher met name een financiële overweging zijn geweest. 'Er is om financiële redenen, omdat Max Verstappen relatief duur is en Sergio Perez veel geld meebrengt door de sponsoren, nu een nieuwe overeenkomst gesloten. Het ligt dus een beetje aan Red Bull zelf.' Dat de Oostenrijkse renstal ervoor heeft gekozen om Pérez aan te houden, betekent wel dat de Mexicaan weer in de buurt van Verstappen moet komen. Volgens Schumacher is het onaannemelijk dat dat al in Canada het geval zal zijn. 'Sergio Perez kan (daar, red.) niet de performance uit de auto halen die hij vorig jaar wel kon leveren. Maar het wordt weer een spannende wedstrijd tussen Max Verstappen en de rest van de wereld,' sluit de Duitser af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws