New York dient aanvraag voor Grand Prix in: 'New York is een prachtige locatie' Formule 1
Formule 1

New York dient aanvraag voor Grand Prix in: 'New York is een prachtige locatie'

New York dient aanvraag voor Grand Prix in: 'New York is een prachtige locatie'

Liberty Media-baas Greg Maffei heeft onthuld dat de onlangs gekozen burgemeester van New York, Eric Adams, de Formule 1 een potentiële locatie heeft aangeboden voor een toekomstige Grand Prix. Maar Maffei bagatelliseerde al snel de kansen op een vierde Amerikaans evenement naast Austin, Miami en Las Vegas, door te zeggen dat het organiseren van een race in de Big Apple een "gevecht is dat we niet hoeven te voeren".

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft jarenlang geprobeerd om een race in, of dicht bij, New York te krijgen. In 2011 werd een locatie in Port Imperial in New Jersey, met de skyline van de stad als achtergrond, gekenmerkt door promotor Leo Hindery. De race werd opgenomen in de F1-kalender van 2013 en het werk was begonnen om de locatie klaar te maken, totdat het project instortte door gebrek aan financiering.

Locatie voorgesteld aan Liberty Media

Sinds de overname van de F1-activiteiten in 2017, heeft Liberty prioriteit gegeven aan het toevoegen van races op Amerikaanse locaties. Hoewel het bedrijf altijd geïnteresseerd was in New York, en zelfs nog een blik wierp op New Jersey, bereikten de projecten in Miami en Las Vegas als eerste hun voltooiing. Tijdens zijn toespraak op een financieel evenement in New York op donderdag, werd Maffei door de moderator gevraagd of een Grand Prix in de stad op de kaarten stond.

Maffei onthulde dat burgemeester Adams, die op 1 januari is beëdigd, een locatie heeft voorgesteld op Randalls and Wards Island, een gebied van grotendeels parkland en sportvelden aan de overkant van de Harlem River ten noordoosten van Manhattan. Hij maakte echter duidelijk dat de locatie door Liberty niet als geschikt werd beschouwd. 'De administratie van Eric Adams heeft een aanvraag ingediend', zei Maffei. 'Ik denk dat dat heel moeilijk is. Hun voorstel, Randalls Island, is waarschijnlijk niet onze perfecte locatie.'

New York een lastige locatie voor een Grand Prix

Volgens Maffei is New York een lastige locatie voor een Grand Prix: 'Ik denk dat de realiteit is dat straatraces in een plaats als New York gewoon heel, heel, heel moeilijk zijn. Las Vegas is één van de weinige plaatsen in de Verenigde Staten waar je waarschijnlijk wel een straatrace voor elkaar kunt krijgen, daar heerst een andere mentaliteit. New York is een prachtige locatie, maar het is moeilijk voor te stellen dat ze Central Park voor ons gaan afsluiten.' Toen de moderator zei dat hij graag een race in New York zou zien, antwoordde Maffei: 'Ik vermoed dat er een paar andere groepen zijn die dat misschien niet willen, dus waarschijnlijk een strijd die we niet hoeven te voeren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws