Newey nog niet bezig met pensioen: 'Zolang ik een bijdrage kan leveren' Formule 1
Formule 1

Newey nog niet bezig met pensioen: 'Zolang ik een bijdrage kan leveren'

Newey nog niet bezig met pensioen: 'Zolang ik een bijdrage kan leveren'

Adrian Newey denkt nog altijd niet aan stoppen. De ontwerper van Red Bull Racing had vroeger het idee dat hij redelijk vroeg met pensioen zou gaan, maar het competitieve vuur brandt nog altijd bij de ingenieur. Er moet iets drastisch veranderen in zijn gevoel of in het gevoel bij het team, wil Newey daadwerkelijk afscheid gaan nemen van de Formule 1. Voorlopig blijft de ontwerper zijn bijdrage leveren bij Red Bull.

Newey gaat al vele jaren mee in de Formule 1. De Brit begon in 1988 aan zijn eerste klus in de koningsklasse van de autosport en vanaf dat moment is de ontwerper ook niet meer weg te denken. In zijn periode in de Formule 1 wist Newey 25 kampioenschappen te winnen, waarmee hij één van de meest succesvolle ingenieurs is in de geschiedenis van de sport. Met de huidige dominantie van Red Bull en Max Verstappen wordt de status van Newey binnen de Formule 1 opnieuw bevestigd.

Bij Verstappen gaat zijn huidige dominantie niet vervelen en datzelfde geldt voor Newey. Het vuur brandt nog altijd bij de ontwerper. 'Toen ik rond de vijftig jaar oud was, was ik ervan overtuigd dat ik rond mijn zestigste op het strand zou liggen', geeft Newey toe in een interview met The Telegraph. 'Maar de realiteit is dat ik me zou vervelen. Ik weet het zeker. Ik werkte als race-ingenieur van Mario Andretti toen hij 47 was en hij was nog altijd heel competitief.'

Newey: 'Hopelijk draag ik nog steeds bij'

Pas toen de competitiviteit van Mario Andretti af begon te nemen na enkele crashes, besloot de Amerikaan daadwerkelijk afscheid te nemen als coureur. Fernando Alonso is momenteel 42 jaar en lijkt ook nog niet te denken aan stoppen. Met een podiumplek in Brazilië na een keihard gevecht met Sergio Pérez is de Spanjaard zijn competitiviteit ook nog niet kwijtgeraakt. Newey schaart zichzelf in het lijstje met deze coureurs, aangezien de Brit nog altijd door wil gaan in de koningsklasse van de autosport.

Daarnaast heeft de ontwerper een zeer dominante auto op het circuit weten te zetten. 'Als ik aan mezelf voel dat mijn bijdrage afneemt dan moet ik dat serieus nemen, want het laatste wat ik wil doen is het team teleurstellen. Dat moet ook als anderen tegen mij zeggen: Kijk, jouw bijdrage is niet meer nuttig.' Voorlopig heeft Newey dat gevoel nog helemaal niet. 'Zolang ik het gevoel heb dat ik een bijdrage kan leveren... hopelijk draag ik nog steeds bij', aldus de ontwerper van Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws