Overzicht tijden Grand Prix van Las Vegas 2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Las Vegas 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Las Vegas 2023

Voor het eerst sinds de jaren tachtig staat er weer een Formule 1-Grand Prix op het programma in Las Vegas. Ditmaal zal er niet gereden worden op de parkeerplaats van Caesars Palace, maar zullen de auto's over de beroemde Las Vegas Strip scheuren. De race zal onder kunstlicht gereden worden, wat betekent dat de Grand Prix al op zaterdag wordt gehouden in de Verenigde Staten. Waar de coureurs tot laat op moeten blijven, moet de Nederlandse kijker vroeg uit de veren.

De Grand Prix van Las Vegas begint namelijk op zondag om 7:00u Nederlandse tijd. Daarmee komt de starttijd overeen met de tijden van de Grands Prix van Australië en Japan. Zonder rode vlaggen zal de race ergens tussen 8:30u en 9:00u Nederlandse tijd afgelopen zijn. Voor de eerste en derde vrije training op vrijdag en zaterdag moet men nog eerder uit bed. Deze beginnen namelijk beide om 5:30u Nederlandse tijd. Het volledige tijdschema vindt u hieronder.

Tijdschema GP Las Vegas 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 5:30u - 6:30u
Tweede vrije training Vrijdag 9:00u - 10:00u
Derde vrije training Zaterdag 5:30u - 6:30u
Kwalificatie  Zaterdag 9:00u - 10:00u
Race Zondag 7:00u - 9:00u

Wat kunnen we verwachten van Las Vegas

De Grand Prix van Las Vegas zorgt dit seizoen voor het grootste vraagteken voor de teams en coureurs. Het circuit is helemaal nieuw en de coureurs zullen dan ook alleen in de simulator de baan een beetje hebben verkend. Het circuit telt in totaal zeventien bochten en is ongeveer 6,2 kilometer in lengte. Naast de zeventien bochten heeft de baan ook een heel erg lang recht stuk langs The Strip. Dit rechte stuk is bijna twee kilometer in lengte.

Naast het feit dat het circuit nog onbekend terrein is, zullen de teams ook te maken krijgen met bijzondere omstandigheden. Aangezien het een avondrace is en het al november is, zullen de temperaturen niet heel hoog zijn tijdens de sessies. Deze weersomstandigheden zijn niet gebruikelijk voor een Grand Prix-weekend, maar wel voor de wintertesten in Barcelona. De banden en de coureurs zullen het op een hele andere manier zwaar krijgen, zeker in vergelijking met het raceweekend in Qatar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws