Nog extremere Verstappen-dominantie voorspeld: 'RB20 zal een aerodynamische revolutie worden' Formule 1
Formule 1

Nog extremere Verstappen-dominantie voorspeld: 'RB20 zal een aerodynamische revolutie worden'

Nog extremere Verstappen-dominantie voorspeld: 'RB20 zal een aerodynamische revolutie worden'

Red Bull Racing is bezig aan een van de dominantste seizoenen uit de geschiedenis van de sport. In Las Vegas heeft het Oostenrijkse team de kans om de twintigste zege van het seizoen te pakken, een record, terwijl Max Verstappen met inmiddels zeventien overwinningen het oude record, dat ook op zijn naam stond, al uit de boeken heeft gereden. Toch lijkt het erop dat Red Bull in 2024 nog een flinke stap vooruit gaat zetten.

Red Bull domineerde al in de seizoensopener in Bahrein, en eigenlijk was toen al duidelijk dat de constructeurstitel geprolongeerd zou worden. Onder het budgetplafond, in combinatie met een straf voor het overschrijden van de budgetlimiet in 2021, introduceerde Red Bull nauwelijks upgrades. De Oostenrijkers hebben uiteraard niet stilgezeten en al heel vroeg de focus op 2024 gelegd. Volgens La Gazzetta dello Sport zal de RB20 dan ook revolutionair zijn.

'De titels in 2023 zijn al lang verdeeld', opent de Italiaanse krant. Zowel Red Bull als Verstappen hebben meer dan twee keer zoveel punten als de nummer twee. 'De aandacht is nu verschoven naar het gevecht om de tweede plek bij de constructeurs tussen Mercedes en Ferrari, waarbij het team uit Brackley een voorsprong van twintig punten heeft met twee races te gaan. De teams richten zich dus al enige tijd op de 2024-projecten, zonder uitzondering.'

Red Bull gaat zwakke punten wegwerken

Vermoedelijk verlegde geen enkel team de focus eerder volledig naar 2024 dan de constructeurskampioen. 'Red Bull, dat dit seizoen al gedomineerd heeft, bereidt zich voor om de paddock volgend jaar weer versteld te doen staan, en om de concurrentie te vernietigen. In Brazilië gaf sportief directeur Jonathan Wheatley aan dat de zorgen dat de harde windvlagen in São Paulo de aerodynamische dominantie van de RB19 aantastten niet meer terug zullen komen bij de RB20.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

rb19 max verstappen mexico red bull
Verstappen loodste de RB19 al zeventien keer naar de winst op zondag.

La Gazzetta dello Sport meldt dat Red Bull in 2024 met een revolutionaire auto op de proppen zal komen. 'Het lijkt erop dat de RB20 niet alleen een extremere versie van het concept van de RB19 zal zijn, zoals men mag verwachten, maar dat Red Bull een aerodynamisch concept zal volgen dat verschilt van de huidige auto, al zal de auto visueel wel nog veel op de RB19 lijken. De verticale krachten gaan bij de nieuwe auto radicaal anders verwerkt worden dan nu het geval is. De vloer zal anders werken, waarbij de werking van het Venturi-effect anders benaderd zal worden', zo wijst La Gazzetta dello Sport naar het grondeffect.

'RB20 zal een aerodynamische revolutie worden'

'Adrian Newey, Pierre Waché, en de aerodynamica-specialisten van het team hebben verschillende gebieden aan de RB19 ontdekt die verder geperfectioneerd kunnen worden. Deze punten werden in 2023 maar marginaal verbeterd, aangezien het niet nodig was met de grote voorsprong op de concurrentie', zo wordt het gebrek aan upgrades bij Red Bull verklaard.

'Red Bull besloot om al deze aanpassingen te integreren in het nieuwe ontwerp en zo de zwakke punten van de RB19 aan te pakken. Daardoor zou ook het negatieve effect van de wind op de RB20 beduidend kleiner worden. Terwijl de concurrenten nog moeite doen om de huidige auto van Verstappen te volgen, staat Red Bull alweer klaar om op briljante wijze terug te slaan en te domineren. De RB20 zal een aerodynamische revolutie worden', aldus La Gazzetta dello Sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws