Norris blijft gelukkig in huwelijk met McLaren: 'Nooit serieus naar een ander team gekeken' Formule 1
Formule 1

Norris blijft gelukkig in huwelijk met McLaren: 'Nooit serieus naar een ander team gekeken'

Norris blijft gelukkig in huwelijk met McLaren: 'Nooit serieus naar een ander team gekeken'

De emotionele band die Lando Norris met McLaren koestert lijkt de reden te zijn waarom hij de interesse van andere teams definitief de rug heeft toegekeerd. Norris is nu meer dan ooit overtuigd om te zeggen dat hij met McLaren een titel kan behalen. De werkethiek binnen het team en hoe de Britse renstal in 2023 een opmars wist te maken waren de doorslaggevende factoren.

Ondanks alle gesprekken over een mogelijke overstap naar Red Bull in de toekomst en de vriendschap met Max Verstappen, waarvan sommige door Norris zelf werden aangewakkerd, kon hij uiteindelijk het team niet verlaten dat hem heeft gekoesterd sinds hij een tiener was. Hoewel Norris nog een contract had tot het einde van 2025, heeft de 24-jarige een nieuwe langdurige overeenkomst getekend die hem meerdere jaren bij McLaren zal houden, aldus CEO Zak Brown.

Voor het eerst sinds Norris in 2019 bij het team kwam, heeft McLaren ervoor gekozen de details van de deal niet bekend te maken, maar Speedcafe vermoedt dat dit contract een clausule bevat die hem in staat stelt de prestaties te beoordelen na de invoering van de nieuwe power unit-regels in 2026, die opnieuw het racelandschap in de F1 kunnen veranderen. Norris is echter volledig overtuigd dat McLaren het team is dat hem kan helpen zijn droom te verwezenlijken om F1-kampioen te worden, ook al heeft hij na 104 grands prix nog nooit op het hoogste podium gestaan.

Tekst gaat verder onder de foto.

stella mclaren 2023
Norris stapte in 2019 voor het eerst in de McLaren, en zal na 2025 het team ook trouw blijven. (Foto: McLaren F1 Media)

'Ik ben ervan overtuigd dat we als team alles hebben wat we nodig hebben om dat doel te bereiken', zegt Norris, geciteerd door Speedcafe. 'Het is het doel van het team, en ook een persoonlijk doel dat ik altijd heb gehad. Ben ik overtuigd dat ik het kan? Ja. En ben ik overtuigd dat het team het kan? Ja. En ik denk niet dat het alleen vorig jaar is, en hoe we de zaken hebben omgedraaid. Ik denk niet dat dat het enige is dat me verder heeft overtuigd', vervolgt de Brit. 'Het is gewoon alles wat er dagelijks gebeurt, de mensen die hier zijn, de werkethiek, de mentaliteit, de benadering van alles.'

'Niets overtuigde me om zelfs maar serieus naar een ander team te kijken'

Norris is McLaren sindsdien trouw gebleven, en zij hem, terwijl Sainz na twee seizoenen naar Ferrari vertrok en Daniel Ricciardo werd ontslagen na twee lastige jaren waarin hij geen klik met de auto kon vinden. Na een moeilijke 18 maanden na de invoering van nieuwe aerodynamische regels aan het begin van 2022, vond het team eindelijk prestaties en vorm onder leiding van Andrea Stella. Met een nieuwe windtunnel die vorig jaar operationeel werd, evenals een nieuwe simulator, en met nieuwe technische leidinggevenden in Rob Marshall van Red Bull en David Sanchez van Ferrari, is Norris verzekerd van de richting van het team en zijn vooruitzichten.

De prestaties van Norris tijdens het 2023-seizoen bleven niet onopgemerkt, en het zou hebben geleid tot een aantal gesprekken met Red Bull Racing. 'En je weet ook wat andere teams doen, hoe ze eruit zien, en wat hun potentieel is met de coureurs die ze hebben, de mensen. Maar niets overtuigde me om zelfs maar serieus naar een ander team te kijken', klinkt het vastberaden antwoord van Norris. 'Ik wil deel uitmaken van dit verhaal en het omdraaien van de zaken, vanaf het begin van mijn carrière en de moeilijke periodes, door die ups en downs gaan, en bij het team blijven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws