Norris verkiest McLaren boven Red Bull: 'Dat toonde aan dat we ze kunnen uitdagen' Formule 1
Formule 1

Norris verkiest McLaren boven Red Bull: 'Dat toonde aan dat we ze kunnen uitdagen'

Norris verkiest McLaren boven Red Bull: 'Dat toonde aan dat we ze kunnen uitdagen'

Lando Norris en McLaren maakten vrijdagmiddag bekend de samenwerking in de komende jaren voort te zullen zetten. Norris stond echter ook nadrukkelijk in de belangstelling van Red Bull Racing, maar de 24-jarige Brit gaf, ondanks deze interesse, toch de voorkeur aan een langer verblijf bij zijn huidige team. Hij legt uit waarom hij er uiteindelijk niet voor koos om de teamgenoot van Max Verstappen te worden.

Red Bull-teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko maakten er vorig jaar geen geheim van dat ze Norris graag zouden inlijven. In gesprek met Sky Sports geeft de 24-jarige toe dat er gesprekken met andere teams hebben plaatsgevonden. Toch besloot hij om McLaren trouw te blijven en hij legt desgevraagd uit waarom zijn keuze niet op Red Bull viel.

'Kijk eens naar hoe we vorig jaar eindigden. Als je ziet hoe dichtbij we op bepaalde circuits kwamen bij het meest succesvolle team uit de geschiedenis van de F1 over één seizoen, dat was heel indrukwekkend', begint Norris. 'Zeker als je kijkt naar het begin van het seizoen. We eindigden vrijwel iedere wedstrijd buiten de punten en we werden uiteindelijk mogelijk het team dat het dichtst in de buurt kon komen van het meest succesvolle team dat er ooit in F1 geweest is. Dat toonde voor mij en voor het team aan dat we alle ingrediënten in huis hebben om Red Bull uit te dagen. En daarom wil ik mijn eigen hoofdstuk schrijven en onderdeel zijn van de ommekeer van McLaren.'

Norris fantaseerde wel over overstap

Norris bekent echter wel dat het wel eens in zijn hoofd speelt wat hij zou kunnen bereiken als hij naar een ander team was gegaan. 'Maar ik ben tevreden met waar ik ben en ik voel me op mijn gemak bij dit team. En als je de wereldtitel wilt veroveren, dan moet je dat denk ik ook zijn. Ik denk niet dat je dat gevoel ook zomaar krijgt als je plotseling overstapt naar een ander team. Daarom is dit de juiste keuze', besluit Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws