Norris deelt sneer uit naar mede-coureurs: 'Meer zelfbewustzijn zou fijn zijn!' Formule 1
Formule 1

Norris deelt sneer uit naar mede-coureurs: 'Meer zelfbewustzijn zou fijn zijn!'

Norris deelt sneer uit naar mede-coureurs: 'Meer zelfbewustzijn zou fijn zijn!'

Lando Norris, coureur voor het team van McLaren, liet in Mexico een indrukwekkend staaltje racen zien. Toch ging het niet altijd van een leien dakje voor de Brit, en na de race benadrukte hij zelf vooral de moeilijkheden die hij op zijn bord kreeg bij de herstart. Volgens Norris moeten zijn mede-coureurs eens bij zichzelf te rade gaan en meer zelfbewustzijn ontwikkelen op de baan.

Het raceweekend van Norris leek haast op een soort achtbaan van emoties. Tijdens de trainingen zag het er allemaal nog prima uit en wist hij snelle tijden neer te zetten, maar op de zaterdag ging het mis. De Brit kon, door een eigen fout, geen ronde neerzetten tijdens Q1, en daardoor moest hij de overige delen van de kwalificatie aan zich voorbij laten gaan. Toch wist hij het tij tijdens de race te keren: vanaf de achttiende positie begon hij aan een inhaalrace, om vervolgens als vijfde over de streep te komen.

Dramatische herstart kostte Norris posities 

Norris mag dus tevreden zijn over het behaalde resultaat, maar toch heeft de Brit zelf nog het één en ander aan te merken op de gang van zaken bij de herstart. Na afloop van de race benadrukte de McLaren-coureur namelijk dat hij meerdere posities op moest offeren om een naar eigen zeggen 'groot incident' te voorkomen. 'Ik moest waarschijnlijk een groot incident voorkomen. Iedereen reed overal door elkaar, maar ze zagen waarschijnlijk niet in dat met drie naast elkaar niet haalbaar is.'

Norris heeft daarom advies in petto voor zijn conculega's: 'Ik heb twee grote crashes kunnen voorkomen, maar anders had het er heel slecht uit kunnen zien voor iedereen. Dus wat meer zelfbewustzijn van de coureurs om me heen zou fantastisch zijn.' De Brit moest zelf namelijk vijf plaatsen opofferen om uit het gedrang te blijven, en benadrukte zelfs dat deze situaties een grote rol speelden in zijn terugval. 'Ik verloor ook posities door een slechte start, maar ik verloor meer door dit soort kleine, stomme dingen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws