Piastri baalt flink na 'lastige' race in Mexico: 'Ik zag hem echt niet aankomen!' Formule 1
Formule 1

Piastri baalt flink na 'lastige' race in Mexico: 'Ik zag hem echt niet aankomen!'

Piastri baalt flink na 'lastige' race in Mexico: 'Ik zag hem echt niet aankomen!'

Oscar Piastri, coureur voor het team van McLaren, zat enkele raceweekenden met het hoofd in de wolken, maar werd tijdens in Mexico weer met beide benen op de grond gezet. De rookie kreeg de smaak maar niet te pakken en bungelde voortdurend achteraan in de top tien, en moest tot overmaat van ramp teamgenoot Lando Norris ook aan zich voorbij laten gaan. Ook een incident met Yuki Tsunoda maakte het er voor Piastri niet makkelijker op.

McLaren doet het al langere tijd uitstekend nadat ze op een dramatische manier aan het seizoen begonnen, maar in Mexico leek het voor het eerst weer tegen te zitten. Norris verpestte zijn kwalificatie en moest daarom genoegen nemen met een startpositie achteraan het veld, en Piastri slaagde er niet in om zich succesvol te mengen in de strijd om de voorste startrij. Tijdens de race wist Norris nog een hoop goed te maken door uiteindelijk als vijfde over de streep te komen, maar Piastri bleef hangen op de achtste plek.

Safety Car en rode vlag gooien roet in het eten

De Australiër heeft dus een lastig weekend achter de rug, inclusief teamorders die hem vertelden dat hij zijn plek af moest staan aan Norris én contact met Tsunoda. In het persbericht van McLaren benadrukte de Australiër zelf dan ook dat dit niet de makkelijkste race van zijn carrière was. 'Het was echt een lastige zondag. Ik kwam hier en daar in een paar gevechten terecht en dat maakte het wel heel interessant, maar het werd er niet makkelijker op.' Volgens de rookie voelde de auto in het begin verder nog prima aan, en de snelheid beviel hem tijdens het eerste deel van de race ook goed. 'De snelheid zat er goed in, maar na de rode vlag werd het steeds lastiger.'

Incident met Tsunoda had toch invloed op resultaat Piastri

De problemen begonnen volgens Piastri dus na de Safety Car, benadrukte hij ook tegenover Formula1.com. 'Ik had het na de Safety Car echt heel erg lastig. Die gevechten hielpen me niet vooruit en ik had het daarna pas moeilijk met de snelheid, en ook de schade die ik richting het einde opliep hielp niet mee.' De schade kwam dus van het incident met Tsunoda, waar de beide heren uiteindelijk onbestraft vanaf kwamen.

Toch snapte Piastri nog niet helemaal wat er precies gebeurde op de baan. 'We waren hard aan het vechten en er zaten een paar mooie acties tussen. Ik kon hem nog tegenhouden maar tijdens die laatste inhaalactie zag ik hem echt niet aankomen. Hij dook tijdens het remmen ineens op aan mijn rechterkant en dat had ik niet verwacht, maar ik ben oké.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws