Norris had podium kunnen pakken: 'Ik wil niet weten wat we hadden kunnen doen!' Formule 1
Formule 1

Norris had podium kunnen pakken: 'Ik wil niet weten wat we hadden kunnen doen!'

Norris had podium kunnen pakken: 'Ik wil niet weten wat we hadden kunnen doen!'

Lando Norris kende naar eigen zeggen een perfecte dag, maar zou niet de 'wat als' willen weten. De Brit is ervan overtuigd dat hij op het podium was geëindigd als de kwalificatie wat beter was gegaan. Hoe dan ook is de McLaren-coureur zeer te spreken over zijn race in Mexico City en plande hij zijn inhaalacties goed en zorgvuldig in.

Norris moest de race ver achteraan aanvangen, maar wist toch als vijfde over de streep te komen. 'Ben ik de driver of the day? Twee op een rij!', glimlacht Norris, die ook in Austin al driver of the day was geworden. 'Van de start tot de finish was het tempo goed, bandenmanagement was ook erg goed', vervolgt de Brit bij Viaplay. 'De inhaalacties ook, erg clean. Ik kreeg het gedaan op de momenten waarop het moest.'

Norris reed stabiel richting de top tien, maar toen kwam de rode vlag voor de crash met Kevin Magnussen. 'De herstart maakte het me moeilijk, maar ik ging vanaf de veertiende plaats terug naar P5', zegt Norris. Dat zegt aardig wat over de pace van de MCL60 in Mexico, maar Norris wilde niet gaan denken aan wat allemaal mogelijk had kunnen zijn. 'Ik zou niet willen weten wat we hadden kunnen doen!'

'We hebben ons gericht op zondag en er het beste van gemaakt'

Aan de pace van teamgenoot Oscar Piastri op zaterdag te zien was het zeker mogelijk voor Norris om een goede startplek te bemachtigen. Dat gebeurde echter niet. 'Ik heb zaterdag een fout gemaakt', geeft de Brit eerlijk toe. 'Maar ik ben ervan overtuigd dat we in de top drie hadden kunnen finishen op zondag. We hebben ons gericht op de racedag en er het beste van gemaakt', aldus de McLaren-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws