Overzicht tijden Grand Prix van Brazilië 2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Brazilië 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Brazilië 2023

Na races in de Verenigde Staten en Mexico staat aankomend weekend de Grand Prix van Brazilië op het programma in de Formule 1. Met de afsluiting van deze triple-header nadert het seizoen heel erg snel zijn einde en dat betekent ook dat het laatste sprintraceweekend van het jaar op het programma staat. Door het sprintraceformat zullen de tijden flink afwijken van het afgelopen weekend. Ditmaal wordt het met het bord op schoot de race van zondag kijken.

Het tijdsverschil met Sao Paulo is namelijk niet zo groot als met Austin en Mexico-Stad. Dat betekent dat de Nederlandse kijker niet alleen op tijd naar bed kan op zondagavond, maar ook op tijd moet beginnen aan het avondeten. De Grand Prix van Brazilië zal namelijk om 18:00u Nederlandse tijd worden afgetrapt met de formatieronde. Vanwege het tijdsverschil van 'slechts' vier uur, zullen er in Nederland ook sessies uitgezonden worden in de middag. Het volledige tijdschema vindt u hieronder.

Tijdschema GP Brazilië 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 15:30u - 16:30u
Kwalificatie Vrijdag 19:00u - 20:00u
Sprint Shootout Zaterdag 15:00u - 15:44u
Sprintrace Zaterdag 19:30u - 20:30u
Race Zondag 18:00u - 20:00u

Laatste overwinning Mercedes, eerste zege Russell

De Grand Prix van Brazilië van vorig jaar zorgde voor een flinke verrassing. Max Verstappen en Red Bull Racing waren de gehele tweede seizoenshelft dominant, maar op Interlagos wist de Oostenrijkse renstal de afstelling niet op orde te krijgen. Dit had vooral te maken met het sprintraceformat, dat aankomend weekend dus ook weer zal terugkeren. Mercedes wist te profiteren van de malaise bij de rivaal. George Russell wist niet alleen de sprintrace te winnen, maar hij pakte ook de zege in de Grand Prix.

Voor Verstappen werd het een teleurstellende race op zondag. Na een crash met Lewis Hamilton, die met minimale schade door kon rijden en als tweede over de streep kwam, moest de Nederlander zich een weg door het veld banen. Uiteindelijk kwam Verstappen als zesde over de finishlijn, al had Red Bull graag gezien dat de coureur zevende werd. Verstappen werd namelijk gevraagd om zijn positie terug te geven aan Sergio Pérez, maar de Limburger weigerde dit te doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws