Norris en Verstappen hebben vertrouwen in McLaren: 'Beste line-up van allemaal' Formule 1
Formule 1

Norris en Verstappen hebben vertrouwen in McLaren: 'Beste line-up van allemaal'

Norris en Verstappen hebben vertrouwen in McLaren: 'Beste line-up van allemaal'

Lando Norris denkt dat McLaren nog altijd mag hopen op de derde plek in het wereldkampioenschap. De Britse renstal begon nog slecht aan het huidige seizoen, maar in de afgelopen maanden heeft het team flinke progressie weten te boeken. Op het Losail International Circuit stonden beide rijders opnieuw op het podium. Max Verstappen ziet McLaren ook als meeste geduchte tegenstander tijdens de resterende races van het huidige seizoen.

De inhaalslag van McLaren heeft een vervolg gekregen in Qatar. Voorafgaand aan het weekend werd de Britse renstal al als de grootste uitdager van Red Bull Racing gezien en dat wist het team weer te bevestigen op het Losail International Circuit. Oscar Piastri wist immers de sprintrace te winnen en op zondag eindigde de rookie op de tweede plek met Norris vlak achter zich. Na de updates die tijdens de Grand Prix van Oostenrijk op de auto van Norris werden gezet, kan McLaren naar boven kijken.

De Britse renstal lijkt zelfs Ferrari in zicht te hebben. De Scuderia staat op de derde plek in het kampioenschap met een voorsprong van 79 punten op McLaren. Norris denkt dat Ferrari te pakken is. 'Een paar races geleden stonden we ongeveer zeventig punten achter Aston Martin. Ik weet niet wat het nu is? Zeventien?', geeft de coureur aan tijdens de persconferentie. 'Ik bedoel, Fernando (Alonso, red.) zei zelfs dat we te zelfverzekerd waren. Ik denk dat we gewoon goed werk leveren.'

Ondanks het vertrouwen bij Norris is het nog geen zekerheid dat McLaren nog meer stappen gaat zetten in het kampioenschap. Het team uit Woking ziet immers nog altijd geduchte tegenstanders om zich heen. 'We weten dat Mercedes erg snel is, waarschijnlijk bijna net zo snel als wij, alleen maken ze steeds fouten. Dus ik ben er zeker van dat als ze een foutloos weekend hebben, ze ons misschien wat meer tegenstand kunnen bieden. Bij Ferrari zie je gewoon dat de snelheid afhankelijk is van het circuit.'

Verstappen ook onder de indruk van McLaren

Verstappen is op zijn beurt ook onder de indruk van de opmars van McLaren. De Nederlander ziet dat McLaren een groot voordeel heeft ten opzichte van de andere teams achter Red Bull. 'Ik denk wel dat ze als team waarschijnlijk het meest consistent zijn, vergeleken met de andere renstallen achter ons. En ik denk dat ze de beste line-up hebben van allemaal. Dus ja, ze presteren echt goed. Het wordt interessant tot het einde van het jaar, maar het wordt aan het begin van volgend jaar ook spannend om te zien waar iedereen staat', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws