McLaren scherpt wereldrecord van Verstappen en Red Bull aan Formule 1
Formule 1

McLaren scherpt wereldrecord van Verstappen en Red Bull aan

McLaren scherpt wereldrecord van Verstappen en Red Bull aan

Jarenlang stond Red Bull Racing bekend als het team met de beste pitstops, en ook dit jaar stevent het Oostenrijkse team weer af op prolongatie van de DHL Pitstop Award, maar in Qatar moest Red Bull toezien hoe McLaren niet alleen de pitstoptijd van het seizoen liet noteren, maar zelfs het wereldrecord uit 2019 aanscherpte.

Met de grotere en zwaardere wielen leek het haast onhaalbaar om het record uit 2019 nog aan te scherpen, maar dat is nu dus toch gelukt. Red Bull was tot nu toe het enige team dat een pitstop van maximaal 1,90 seconden wist af te leveren. Sterker nog, Red Bull kreeg dit maar liefst vijf keer voor elkaar, waaronder vier keer met Max Verstappen. De absolute recordpitstop werd in 2019 in Brazilië afgeleverd, met slechts 1,82 seconden.

Nieuw wereldrecord voor McLaren

Ook in 2023 had Red Bull de snelste pitstop: in Hongarije had het team slechts 1,98 seconden nodig om Sergio Pérez van nieuwe banden te voorzien; de enige pitstop van het seizoen die minder dan twee seconden in beslag nam. In Qatar deden twee teams het echter nog beter: McLaren en Ferrari. Ferrari verwisselde het Pirelli-rubber bij Charles Leclerc in 1,93 seconden. Dat zou een seizoensrecord geweest zijn, als McLaren niet zestien ronden eerder een nieuw wereldrecord gevestigd had: 1,80 seconden voor Lando Norris!

De topstops van McLaren en Ferrari bieden Red Bull dus weer een nieuwe uitdaging om het nóg sneller te doen. Overigens zien we dit seizoen telkens dezelfde teams bovendrijven bij de pitstops: van de vijftig snelste pitstops van het seizoen zijn er achttien van Red Bull, veertien van Ferrari, dertien van McLaren, en vijf van AlphaTauri. De andere zes teams zijn niet in deze top vijftig terug te vinden. Zo kwam Mercedes het hele seizoen nog niet onder de 2,4 seconden uit.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws