Norris komt met complimenten voor rivaal: 'Was vast een mooie ronde van Verstappen' Formule 1
Formule 1

Norris komt met complimenten voor rivaal: 'Was vast een mooie ronde van Verstappen'

Norris komt met complimenten voor rivaal: 'Was vast een mooie ronde van Verstappen'

Lando Norris wist Max Verstappen in Spanje nog af te troeven en poleposition te pakken, maar in Oostenrijk staat de Nederlander in de sprintrace weer op P1. Toch denkt Norris dat hij nog kans maakt op de zege. 'Voor zover we nu kunnen zien, ja', geeft de Brit aan bij Formula1.com.

Het gebeurt de afgelopen raceweekenden regelmatig dat Verstappen en Norris tegen elkaar strijden om pole of om de overwinning in de race. Vorige week lukte het Norris de snelste tijd te rijden, al wist hij dit niet om te zetten in een overwinning. In Oostenrijk, de thuisrace van zijn team Red Bull Racing, was het weer Verstappen die pole pakte. De coureur van McLaren ziet dat hij de voornaamste uitdager is van de regerend wereldkampioen. 'Het was weer zo close als het het hele jaar al was, daar merk ik geen verschil', aldus Norris.

Norris hoopt op strijd met Verstappen

Hoewel zijn eigen ronde goed was voor een plek op de eerste startrij, voelde de Brit zich niet de hele sessie fijn in zijn auto. 'Het was redelijk goed', blijft hij nog enigszins terughoudend. 'Ik voelde me best op mijn gemak tot mijn laatste ronde', vertelt de man van McLaren, die verder niet uitlegt wat er precies aan de hand was. 'Ik ben er wel blij mee', vervolgt hij. 'Het was vast een mooie ronde van Max', zegt hij nog over de Nederlander die net wat sneller was dan hij.

De Brit heeft vertrouwen in de sprintrace op zaterdag en denkt dat de strijd zeker nog niet gestreden is. 'Voor zover we nu kunnen zien, ja', antwoordt Norris wanneer hem gevraagd wordt of hij met Verstappen kan vechten voor de zege. Toch lijkt hij wat terughoudender dan in Barcelona, want hij relativeert zijn antwoord meteen. 'Maar verder weet ik het niet zeker', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws